Rode mulfilet met sinaasappelhollandaise

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Rode mulfilet

Rode mulfilet met sinaasappelhollandaise

Bas Dierick – Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • rode mulfilets ca. 150 gr per persoon alternatief, zeebaars, pieterman, wijting, …
  • 250 gram bimi’s alternatief lamsoor, romanesco
  • 2 sinaasappels
  • 2 eidooiers
  • ca. 50 gram geklaarde boter opgekookte boter afgeschuimd en zonder het vocht
  • cayennepeper
  • zout
  • 500 ml visbouillon

Bereidingswijze
 

  • Kook de bimi’s 2 minuten gaar in gezouten water en spoel koud.
  • Controleer of in op de mulfilet geen graten en schubben meer zitten, spoel in koud water.
  • Dep de vis droog en kruid met Zeeuwse zeezout.
  • Verwarm de visbouillon tot 50 graden en leg er de visfilets in. Draai het vuur laag en gaar filets in 12 minuten.
  • Snijd de sinaasappelpartjes uit en vang het vocht op voor later gebruik.
  • Neem een steelpan en meng daarin de eidooiers, citroensap en sinaasappelvocht. Klopt dit op laag vuur schuimig tot ze begint de dikken en gaar wordt ca. 70 graden.
  • Klop weg van het vuur wat geklaarde boter erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Dresseer alles samen warm op een bord.
Trefwoord eieren, noordzeevis, zuivel