Rugzorg Zeeland Oostburg

317

Praktijk voor OrthoManuele Geneeskunde

Last van nek-, rug- en bekkenklachten? Je kunt bij Rugzorg Zeeland Oostburg terecht. Arts Seppo Lindroos heeft al 20 jaar een praktijk in Houten en opende in 2018 in Oostburg zijn tweede vestiging. 

Klachten vanuit de wervelkolom

-advertentie-

Seppo Lindroos is MSK-arts en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Muscoloskeletale Geneeskunde. De afgelopen jaren ziet hij steeds vaker mensen met klachten vanuit de rug, bekken of de nek: “Ruim 80% van de mensen kampt met klachten, waaronder veel jongeren. Het heeft veel te maken met onze manier van leven. Wij bewegen te weinig en we zitten te veel waardoor de gewrichten van de rug eenzijdig worden belast,” legt de arts uit. “De basis van onderzoek en behandeling is Musculoskeletale Geneeskunde. Hierbij wordt nauwkeurig medisch lichamelijk onderzoek gedaan naar afwijkingen in het houdings- en bewegingsapparaat, zoals naar afwijkingen in de stand en functie van de wervelkolom. Wij bieden een ander kijk op rugklachten.” 

Musculoskeletale Geneeskunde (MSK) is een relatief jong, medisch vakgebied dat zich richt op het analyseren en behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. (www.mskzorg.nl)

Orthomanuele behandeling

Veel mensen hebben klachten die te maken hebben met de wervelkolom, bijvoorbeeld schouder-, nek- of hoofdpijn, of lage rugpijn met of zonder uitstraling. Als enige praktijk in Zeeuws-Vlaanderen richt Rugzorg Zeeland Oostburg zich op orthomanuele behandeling. Binnen de MSK- geneeskunde wordt onder andere gebruik gemaakt van orthomanuele technieken. De handen van de MSK-arts zijn de belangrijkste werktuigen. Met specifieke technieken corrigeert hij standsafwijkingen van de wervelkolom en verhelpt hij bewegingsstoornissen. “Deze behandeling is weinig belastend, in vergelijking met chiropraxie of manuele therapie. Afhankelijk van de klachten en het type van de rug maken we een behandelplan. Meteen bij het eerste consult start ik met de behandeling. Er zijn ongeveer 2 tot 5 behandelingen nodig, waarna ik na een periode van ongeveer 6 weken een nacontrole inplan,” legt Lindroos uit. 

Samenwerking

De arts werkt samen met andere zorgaanbieders, zoals fysiotherapeuten: “Na behandeling in mijn praktijk is het belangrijk dat mensen aandacht blijven hebben voor hun houding. Gerichte oefeningen of behandelingen van een fysiotherapeut zijn dan erg nuttig.”

Welke aandoeningen zijn goed te behandelen met deze behandeling?

  • lage rugpijn, stijfheid in de rug en hernia
  • nekpijn, stijfheid van de nek, uitstralende pijn naar de armen
  • hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • whiplashklachten
  • klachten vanuit de borstwervelkolom zoals pijn tussen de schouderbladen en pijn op de borst
  • pijnklachten van het bekken en bekkengewrichten
  • afwijkende bekkenstand en bekkenfunctie

Contactgegevens

Rugzorg Zeeland

Destombestraat 3

Telefoon 06-33729119

www.rugzorgzeeland.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info