Signtex Oostburg

Ron, Elise en zijn medewerkers weten alles van belettering & bedrijfskleding. Je ziet Signtex al vanaf de rondweg bij Oostburg, maar wat doen ze daar nou precies?

226

Hij is er geboren en getogen en zou nooit uit Oostburg willen vertrekken. Toen de uitbreiding van het bedrijventerrein Stampershoek werd gerealiseerd, bouwde Ron Hepkema er als een van de eersten zijn nieuwe bedrijfspand. In januari 2018 is Elise als partner ingestapt en zijn ze Signtex VOF geworden. Je ziet Signtex al vanaf de rondweg, maar wat doen ze daar nou precies? Tijd voor een kennismaking! 

Bedrijfsreclame

Ron, Elise en hun medewerkers weten alles van belettering & bedrijfskleding. “Buitenreclame en bedrijfskleding is echt ons uithangbord. Naast wagenbelettering kunnen klanten bij Signtex terecht voor gevelreclame, spandoekframes, raam- en muurdecoraties, vlaggen en masten, bouwborden, reclameborden en bedrijfskleding.”

Belettering en bedrijfskleding

Net als zovelen, begon het als een hobby, vertelt Ron. Hij kwam van airbrush in belettering terecht. “Ik ben in mijn vrije tijd begonnen met het airbrushen van motoren, auto’s en vrachtwagens. Zelfs kermisattracties nam ik onder handen! Begin 1999 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik naast mijn gewone werk steeds meer bij de spuiterij gaan werken om te airbrushen en het gewone spuitwerk te doen. Hiervoor hadden we ook vaak sjabloonfolie nodig om letters en logo’s af te plakken om te kunnen spuiten. Het werd drukker met airbrushen en spuiten en alle vrije dagen gingen er erg snel doorheen. Toen besloot ik om volledig zelfstandig te gaan werken. Door een mooie afscheidspremie van mijn toenmalige werkgever heb ik een PC en een plotter kunnen aanschaffen en heb vanaf toen zelf al het sjabloonwerk gemaakt.”

Een eigen pand

Er kwamen steeds vaker beletteringsopdrachten en in 2002 besloot Ron om in de Zuidzandsestraat te een winkelpand te huren. “Na een aantal jaren kwam de kans om dit om te ruilen voor de loods die ernaast leegstond. Dit was voor ons werk een stuk makkelijker. In 2011 heb ik de grote stap gezet om een loods op het nieuwe bedrijventerrein in Oostburg te laten bouwen. Een goede zet, want hier hebben we de ruimte voor onze werkplaats, de showroom en het kantoor.”

Bedrijfskleding

“We bedrukken al vanaf het begin promokleding zoals t-shirts en polo’s, maar hebben in 2014 vol ingezet op bedrijfs- en werkkleding. Hiervoor hebben we een complete showroom ingericht met de merken Dassy en Snickers, Engel, Hydrowear en ID. Het bedrukken en borduren doen we in eigen huis met onze pas vernieuwde drukpers en Barudan borduurmachine.”

Showroom

Benieuwd naar het werk van Ron en zijn team? Iedereen is van harte welkom. “Kom gerust eens kijken! Onze showroom is doorlopend geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Tijdens deze ruime openingstijden geen ruimte voor een bezoek? Geen probleem, we maken een afspraak die wel past!” 

Fotografie: Joyce Caboor

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: