Op maandag 24 februari 2025 vind je MFC de Statie in Sas van Gent dertig toffe standhouders uit de regio die hun producten komen presenteren aan professionals die met lokale producten (willen) werken.
Van ambachtelijke biertjes en wijnen tot vers gerookte vis, van groenten tot zelfbereide confituren – je ontdekt hier alle heerlijke smaken die onze regio te bieden heeft. Dit is jouw kans om rechtstreeks kennis te maken met lokale producenten en hun verhalen te horen. Het programma van de beurs vind je hier.
Laat je inspireren door de passie van onze standhouders en ontdek hoe hun ambachtelijke producten jouw menukaart en winkel kunnen verrijken. Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende producenten die staan te popelen om hun expertise en producten met je te delen.
>> meld je hier aan als bezoeker van de beurs

De Ambachterie
Puur, Passie en Ambacht. De vakmensen van De Ambachterie creëren graag unieke, smaakvolle en verrassende smaken. Van een heerlijk smeuïge garnalenkroket tot een mini-gerecht in een krokant jasje, zoals bijvoorbeeld het vega tapaskroketje Mexicaanse Taco. Het assortiment van De Ambachterie bestaat uit meer dan 25 verschillende soorten en maten, vlees, vis, kaas, vega en zelfs vegan. Voor ieder van wils! Met respect voor het product, bereidt het team van De Ambachterie de kroketten en bitterballen op ambachtelijke wijze. Proeven?


Boerderijfriet
Verse en voorgebakken friet gemaakt van het beste ras aardappelen, uit de beste grond in een zo kort mogelijke keten.

Boerderijwinkel Tollenaar
Hier is wel bijna alles lokaal! Natuurlijk groenten, fruit en wie kent de vers gesneden frieten niet? De grootste (en smakelijkste?) verrassing voor ons: Zeeuwse aardbeien in de winter! Ze komen dan wel uit de kas, maar het is een Zeeuwse kas. Bijna het hele jaar door haal je dus bij Janneke ook verse aardbeien!
Bij Boerderij en streekproductenwinkel Tollenaar haal je je verse groenten, fruit en streekproducten. Op zoek naar een leuk cadeautje uit de regio? Je vindt hier veel van de Zeeuwse knop, maar ook veel andere producten met een Zeeuws tintje.

Bontenue
Op zoek naar hippe & stoere bedrijfskleding? Ben je toe aan nieuwe menukaarten of placemats? Wil je gratis stijladvies voor jouw zaak? Kom dan zeker even naar de stand van Bontenue!

Brouwerij d’n Emma
In Emmadorp, midden in Grenspark Groot Saeftinghe, brouwt microbrouwerij D’n Emma ambachtelijke streekbieren zoals Hedwige, Saeftinghe Goud en kersenbier met lokale ingrediënten. Tijdens rondleidingen en workshops leer je het brouwproces kennen en proef je de unieke smaken in het proeflokaal of op het terras.
Hun bieren, gemaakt met lokaal geteelde hop en brouwgerst, zijn verkrijgbaar in streekwinkels, horeca en online. Voor speciale gelegenheden kun je bier met een eigen etiket of op maat laten brouwen.

Brouwerij Rodanum
Frank Schout, oprichter van Brouwerij Rodanum in Aardenburg, is sinds de jaren ’90 actief in bierbrouwen en gastronomie. Hij ontwikkelde bekroonde bieren zoals Tripel Jules, Saison Jane en Quadrupel Centurio.
Naast bier maakt hij paté bereid met zijn eigen bieren, verkrijgbaar bij lokale horecazaken en delicatessenwinkels. Ook organiseert hij bierproeverijen in zijn proeflokaal of op locatie.

Brouwerij Vermeersen
Brouwerij Vermeersen in Hulst staat bekend om zijn ambachtelijke speciaalbieren, zoals Illabefactus Autopous en Vermeersen XX Dubbel, het herontdekte Hulster monnikenbier. De bieren worden gebrouwen met lokaal geteelde gerst en Zeeuws-Vlaams water, wat zorgt voor een uniek streekproduct met rijke smaak en historie.
Met zijn wortels in de middeleeuwse biertraditie werkt brouwer John Vermeersen nog steeds volgens ambachtelijke technieken, maar met de smaken van nu. Lokale samenwerking staat centraal: grondstoffen worden uit de buurt gehaald en de flesjes worden hergebruikt via korte lijnen. De bieren zijn vooral te vinden in Zeeuwse horecazaken, bij lokale slijterijen en via de webshop. Een proost op verleden, heden en toekomst!

Buloo apero
Chef Pieter Lonneville creëerde een fris parelend aperitief met de allures van de beste bubbels. Het resultaat is een elegante smaakbom op basis van gefermenteerde thee, kruiden en kersen. De inspiratie vond Pieter in de natuur en in zijn geprezen eigenzinnige keuken. Met Buloo klink je écht op je gezondheid. Geniet!
parelend & alcoholvrij
kruidig & droog
Tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators-evenement 2024 werd Buloo bekroond met de Product Award voor food & drinks, waarmee hun innovatieve aanpak in de culinaire wereld werd benadrukt.

Dutch Bargain
Dutch Bargain is gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in de bieren. Ze brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur. De bieren zijn impulsief en ondeugend. In 2016 werd het eerste bier van Dutch Bargain ontwikkeld, de Imperial Pale Ale. De lat werd hiermee gelijk hoog gelegd, want het bier werd door de jury op de World Beer Awards tot het beste bier ter wereld verkozen én tot het bier met het mooiste etiket. Het assortiment werd in de jaren erna uitgebouwd met stuk voor stuk kwaliteitsbieren, mét etiketten die opvallen.

El Mare
In de polders van Waterlandkerkje vind je de Catharinahoeve. Op dit landgoed is behalve een wijnboerderij ook een compleet gemengd boerenbedrijf en dagbesteding Juutsom gevestigd. Ieder jaar bloeit de natuur op en groeien appels en ander fruit aan de bomen en struiken. Daar maken ze bij de Catharina Hoeve allerlei lekkers van onder de naam Elmare. Van druiven maken ze sap en wijn, van appels en peren heerlijk sap. Van de walnoten maken ze olie en er worden van veel andere vruchten lekkere jammetjes gemaakt. Alles is puur natuur.

Fraises de Guillaume
De godendrank met verse aardbeien! ’s Morgens in alle vroegte geplukt, ’s avonds in jouw glas. In het atelier produceren ze elke dag, zodat ze jou telkens opnieuw kunnen verwennen met een topproduct.

Easy Socials van Get a Grip
Maak en plaats social media posts in slechts enkele minuten! Met deze innovatieve AI-gedreven oplossing verander jij jouw social media activiteiten van tijdrovend in tijdbesparend, alles binnen de vertrouwde omgeving van WhatsApp.
In slechts enkele minuten maak je aansprekende posts, kies je uit leuke afbeeldingen en plan je jouw berichten in voor Facebook en Instagram. Super makkelijk – je doet het allemaal vanaf je smartphone, via WhatsApp. Maak van social media een fluitje van een cent!

Graandioos
Graandioos is bekend om hun ambachtelijke producten zoals granola, assortiment koekjes en chocolade. Ook hebben ze verschillende (noten)mixen voor bij de borrel.
Laat je verrassen, het wordt een traktatie voor de smaakpapillen!

De Heerenhoeve
Bij De Heerenhoeve kun je genieten van verse melk van de tap, ouderwets lekkere vla en yoghurt en veel verschillende smaken ijs. Het is een echt familiebedrijf, want het hele gezin is betrokken bij de bedrijfsvoering. Ieder gezinslid heeft zijn of haar specialisme. Etiketten ontwerpen, recepten bedenken, het productieproces, maar ook het bezorgen, de verkoop en de promotie: het volledige proces is bij de familie Vesseur zelf in de hand. De lijntjes zijn kort en via verkoop op de boerderij en door regionale winkels en horeca van producten te voorzien is het lekkers van de Heerenhoeve ook nog eens lekker lokaal. Iets voor jouw bedrijf?

Hof de Eendragt
Jeroen en Cora Meijering produceren duurzaam en diervriendelijk natuurvlees op hun boerderij in Zaamslag. Hun Hereford-koeien grazen vrij in natuurgebieden en krijgen minimale medische tussenkomst.
Het malse, licht gemarmerde vlees is lokaal te koop via hun website. Door samen te werken met regionale bedrijven versterken ze de lokale economie en verbinden ze klanten met de oorsprong van hun voedsel.

Hof van Kessel
Sjaak en Lia van Kessel telen in Kloosterzande grote, zoete kersen en maken ambachtelijke producten zoals kersenjam, likeur, siropen en nougat, allemaal zonder kunstmatige toevoegingen. Zelfs de kersenpitten krijgen een tweede leven in pittenzakken.
Hun boerenbuurtwinkel biedt kersen, jams en sauzen, die ook door lokale b&b’s en horeca worden gebruikt. In samenwerking met microbrouwerij D’n Emma ontwikkelen ze een eigen kersenbier. Tijdens het kersenseizoen kun je genieten van een Kersen High Tea in de boerenschuur en een rondleiding door de boomgaard.

Holy Spiritus
De 100% pure ciders, honingwijnen, distillaten en likeuren worden allemaal ambachtelijk gebrouwen in de voormalige Johannes De Doperkerk. De dranken van Tom en Goderic vinden hun herkomst in deze oude kerk in Sint Jansteen. The Holy Spiritus, toepasselijker kan een naam niet zijn. Naast een vakkundige brouwerij herbergt The Holy Spiritus ook een professionele distilleerderij. Van de meest uiteenlopende regionale grondstoffen brouwen en stoken de heren hun dranken, want ze geloven in lokale samenwerking. En mede daardoor zijn ze ook Zeker Zeeuws gecertificeerd. Tom en Goderic zijn van alle markten thuis: van kleine flesjes tot vaten van 20 liter met logo of wapenschild, van private label tot loonstook (distilleren voor anderen).

Hospitality Stars
Hospitality Stars, opgericht door horeca-expert Femke, biedt interactieve en op maat gemaakte trainingen voor bedieningspersoneel, gastvrouwen en gastheren. Met een persoonlijke aanpak en praktische oefeningen versterken medewerkers hun vaardigheden, waardoor ze zelfverzekerder en professioneler worden.
Het resultaat? Tevreden gasten die graag terugkomen. Hospitality Stars helpt jouw team uit te blinken in gastvrijheid!

HZ Food & Business
De bewustwording van voeding neemt toe en dat biedt volop kansen voor nieuwe concepten in de gastronomie. Zie jij kansen voor een hip restaurant door een biologisch en streekgebonden menu op te stellen? Of werk je een compleet concept uit voor een supermarkt to go? Ben jij de professional die straks nieuwe voedingsconcepten ontwikkelt en op de markt zet? Kies dan voor de opleiding Food, Business & Innovation.

I Love Appelsap
I Love Zeeland Appelsap is 100% natuurlijke appelsap van Zeeuwse bodem. Een puur streekproduct én dat proef je!

Imkervereniging Hulst
Bezoekers kunnen bij onze stand te weten komen hoe het toegaat in een bijenkast. Iedereen weet dat bijen belangrijk zijn voor bestuiving. 80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze planten worden bestoven door bijen en andere insecten. Al miljoenen jaren zijn er bijen op aarde. Ze zijn belangrijk voor onze voedselproductie en in ons klimaat verreweg de belangrijkste bestuivende dieren. Hoe meer mensen over bijen weten, hoe beter de bijen geholpen kunnen worden.
Ook kunnen we iets vertellen over de vijanden van onze bestuivende insecten, o.a. over de Aziatische hoornaar.
In de stand vind je ook honing en andere natuurlijke bijenproducten.

De Letter Asperges
De Letter Asperges & Zo is een boerderijwinkel waar ze, naast asperges (in het seizoen) ook verse groenten & fruit, streekproducten, geschenkpakketjes en nog veel meer verkopen. Daarnaast is er ook een gezellig terras aangelegen. Voor koffie of thee met gebak, ijsjes, soep, borreltje en nog veel meer.

De Limousinhoeve
In Hoek biedt Slagerij de Limousinhoeve hoogwaardig Limousinrundvlees, huisgemaakte vleeswaren en droge worsten van Meester Worstmaker Peter Mol. Het vlees is lokaal, duurzaam en komt direct van hun eigen boerderij.
Naast vers vlees en specialiteiten zoals salami Piëtro en camempero, vind je LIVAR-varkensvlees, Gildehoen scharrelkip en diverse kant-en-klare maaltijden uit Nelly’s Kitchen, zoals stoverij, witlofrolletjes en lasagne. Ook zijn er kazen en streekproducten te koop.

Het Melkhuis
Melkveebedrijf Het Melkhuis produceert gezonde, ambachtelijke zuivel, rechtstreeks van eigen koeien. Hun volle melk, chocolademelk, yoghurt, kwark, hangop, boerenvla en vers boerenijs zijn geliefd in de regio. Het ijs is verkrijgbaar in smaken zoals hazelnoot-praliné, cheesecake en Zeeuwse babbelaar. Bezoekers zijn welkom op de boerderij met een speeltuin, skybox om de koeien te bekijken en leuke activiteiten. Het Melkhuis organiseert rondleidingen en proeverijen, en is mede-oprichter van de coöperatie Groot Saeftinghe Smaekt.
De zelfgemaakte zuivelproducten, zoals ijs in literverpakkingen en ijstaarten, zijn het hele jaar te bestellen en af te halen. De foodtruck met vers boerenijs is populair op evenementen. De producten zijn lokaal verkrijgbaar bij winkels, horeca en markten. Ondernemers kunnen via de website een proefpakket aanvragen.

Ocean Ceramics
Ocean Ceramics begon als een gedurfd initiatief van vier studenten uit Zeeland, geïnspireerd door de vraag wat er na consumptie met de mosselschelp gebeurt. Deze vraag leidde tot een innovatief onderzoek naar de mogelijkheden van mosselschelpen als grondstof.
Met een focus op de keramische sector heeft Ocean Ceramics inmiddels haar eerste collectie gelanceerd: uniek servies waarin 20% van het materiaal bestaat uit verwerkte mosselschelpen. De missie is duidelijk: afval omzetten in waardevolle, duurzame producten. En dit is nog maar het begin van hun zoektocht naar verdere innovatie en maatwerkcollecties.

De Pepertempel
Sinds 2015 teelt Eric Pollet in zijn kas aan de Ellendijk unieke chilipepers en maakt hij producten zoals pepersauzen, sambals, chilipoeder en kimchi. Met lokale ingrediënten en creativiteit creëert hij smaakexplosies voor liefhebbers van pittig eten.
Zijn producten zijn verkrijgbaar op marktjes en bij hem thuis. Eric werkt kleinschalig, maar wie De Pepertempel ontdekt, gaat nooit met lege handen naar huis.

Visrokerij Quaars-Steijaert
De twee jonge, enthousiaste Bressiaanders Sven Quaars en Gianni Steijaert houden de traditie in ere met het roken van verse vis, recht uit onze eigen Noordzee. Dat roken doen ze op beukenhout, waarbij een speciale manier van pekelen gebruikt wordt. De individualistische pioniers op rookgebied gaan voor een uniek product met een unieke smaak, dus spreken ze hun creativiteit aan om de beste rookrecepten uit te denken.

Seaburger
Seaburger brengt de zee naar je toe: heerlijke burgers en Sealicious snacks! We maken ze voor je met de mooiste ingrediënten uit de zee zoals mosselen, oesters, zeekraal en wieren. Natuurlijk gezond en overrompelend lekker. Bovendien dragen we bij aan een duurzamere wereld door te werken met reststromen die anders ongebruikt blijven, zoals ondermaatse mosselen, en zelfs invasieve soorten. Onze mosselburger is zelfs een van de meest duurzame producten in Nederland op de markt en staat symbool voor onze missie om voedselverspilling te verminderen en de natuur te ondersteunen. Je vindt onze eerlijke burgers en snacks steeds vaker op de kaart, dus tast toe!

Spelt Bakkers
Bij Spelt Bakkers in Bruinisse wordt op pure en ambachtelijke wijze gebakken, met natuurdesem en lange rijstijden voor een unieke smaak en bite. Innovatie en traditie gaan hand in hand, zoals bij het revolutionaire Pain de Mer®, gebakken met Oosterschelde-zeewater, en de Groentebagels®, gemaakt met enkel tarwebloem en groenten. Met een focus op clean-label producten en natuurlijke ingrediënten blijft Spelt Bakkers zich ontwikkelen.

Spitsbroek Asperges
Familiebedrijf Spitsbroek is zich al meer dan 30 jaar aan het specialiseren in de teelt van witte asperges. Afhankelijk van het weer, de zon en de temperatuur loopt het seizoen van circa half april tot eind juni. Ieder jaar is anders, dus ieder jaar staat de familie Dikker voor de uitdaging de beste kwaliteit te telen. En geloof ons (en de vele chefs uit de streek), dat lukt ze telkens weer!

Taarten van Rens
Taarten van Rens is een ambachtelijk bakkersbedrijf geleid door Renske. Ze heeft zich gespecialiseerd in het creëren van heerlijke lekkernijen, waaronder smakelijke cupcakes, op maat gemaakte taarten, verrukkelijke gebakjes en huisgemaakte taarten. Daarnaast voorziet Renske ook de horeca van haar ambachtelijke lekkernijen. Haar passie voor bakken en creativiteit zorgen voor een unieke en smaakvolle ervaring voor haar klanten.

Tradition de Zélande mayonaise
De Tradition de Zélande mayonaise is een ‘vers’ bereide Belgische mayonaise, die in de toprestaurants wordt geserveerd, maar dan met een langere houdbaarheid. Deze mayonaise is bereid volgens eigen recept en is verpakt in een emmer van 9.4 liter. Ook ideaal als basis voor eventuele overige sauzen. Deze saus is met een sauspomp te verdelen in bakjes. Tijdens de beurs proef je deze mayonaise bij de friet van Boerderij Friet.

Versprille Croquettes
Michael verwerkt (h)eerlijk verse ingrediënten van lokale ondernemers in zijn kroketten: garnalen uit Breskens, kaas uit Zeeuws-Vlaanderen, bloem van de molen van Cadzand en verse melk uit Oostburg. Voor de vleeskroketten gebruikt hij rundvlees van lokaal gefokte blauwwit runderen. De kwaliteit van de kroket ligt hoog, bouillons worden zelf getrokken en alle kroketten worden nog met de hand gedraaid.

Vleesboerderij Van Wijck
Neem een kijkje bij de stal van kampioenen! Welkom in de stal van de kampioenen! Vleesboerderij Van Wijck streeft er dagelijks naar om de beste kwaliteit rundsvlees te leveren in steek. Door streng te selecteren op de kwaliteit, zijn wij in staat om elke keer opnieuw aan de hoge eisen van onze klanten te voldoen. De vakbekwaamheid en de liefde voor de dieren staan garant voor een onweerstaanbaar lekker stukje vlees!

Yakiniku
Met een YAKINIKU® Kamado en Shichirin zijn de mogelijkheden oneindig. Er zijn talloze bereidingswijzen mogelijk, zoals koken op lage temperatuur, garen, direct & indirect grillen, braden of bakken, alles is mogelijk en tot op de graad nauwkeurig te regelen. Daarnaast zijn de modellen uit te breiden met een breed assortiment aan accessoires waardoor deze technieken kunnen worden toegepast.

Zeeuwsche Zoute
Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: Puur, Gerookt en in combinatie met Zeekraal, Wakame en Zwarte Knoflook.

Zoetebredero
Advocaat, confituur, chutney, siroop, gedroogde kruiden, Calendula zalf, enzovoort! Zelf geplukt en gemaakt uit fruit en kruiden uit de tuin van de Zoetebredero. Heerlijk van smaak, met weinig of geen suiker, natuurlijke aroma en pectine.
In het feelgoodwinkeltje in Graauw van Gerda Leys vind je haar eigen homemade producten, ambachtelijke producten uit de regio, keramiek en andere plaatselijke curiositeiten.