Tearoom Petrus & Paulus Sluis bestaat 40 jaar

414

Iedereen die in Sluis gaat winkelen, verlekkert zich aan de prachtige etalage met vers fruit. Tearoom Petrus & Paulus valt echt op. De zaak bestaat dit jaar 40 jaar en is zoals een tearoom hoort te zijn met verse wafels, pannenkoeken en poffertjes. Een smakelijk momentje tijdens het shoppen in Sluis!

Jubileum

Op 6 juni 2018 was het precies 40 jaar geleden dat de gebroeders Piet (Petrus) en Paul (Paulus) Mahu “Petrus & Paulus” zijn gestart. De broers zijn in Sluis geboren boven de delicatessenwinkel van René en Arnolda Mahu, waar de tearoom zich nu bevindt. Het verhaal van Petrus & Paulus begint echter op 6 juni 1978 in Hulst. De broers openden er een restaurant en tearoom. Na enkele jaren is Paul terug naar Sluis gekomen om de delicatessenwinkel van zijn ouders over te nemen. Samen met zijn vrouw Denise transformeerde hij de winkel langzaam naar een tearoom. Na jaren van hard werken hebben Paul en Denise een stapje terug gedaan. Hun oudste dochter Carmen kwam 13 jaar geleden in de zaak en heeft bijna 3 jaar geleden met haar man Peter het stokje overgenomen. 

Prachtige etalage

Petrus & Paulus valt op door zijn mooie etalages en uitstraling. Veel van de ingrediënten worden uitgestald in de etalage, zoals vers fruit. Carmen en Peter hebben het interieur een eigentijdse look gegeven, maar de etalage is hetzelfde gebleven: “De uitstalling heeft een enorme aantrekkingskracht op het winkelend publiek, mensen stoppen altijd even om te kijken. Iedere dag zorgen we dat het er weer prachtig uitziet. In onze teamroom kan men terecht voor pannenkoeken, wafels, poffertjes, vers fruit en uitgebreide lunchgerechten.” 

In de prijzen

En tegenwoordig behoorlijk uniek voor een tearoom: al het beslag is vers en zelfgemaakt. “Iedere morgen begin ik om zeven uur met het maken van al het beslag, er komt geen diepvriesproduct aan te pas! Ook het deeg van onze taarten maak ik zelf. Zo kunnen we de beste kwaliteit bieden aan onze gasten,” vertelt Peter. En dat er kwaliteit wordt geleverd, blijkt wel uit de prijs die Peter begin dit jaar ontving voor zijn wafels. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Wafels Bakken won hij de 3eprijs met zijn beslag en wafel. 

Voor dit mooie familiebedrijf is het jubileum een bijzondere mijlpaal, gefeliciteerd!

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: