Tijd voor de belastingaangifte! Van Voren Accountants geeft advies

40

De blauwe enveloppen, ze vallen weer op de mat. Of voor degene die ook al digitaal werkt, zit het bericht al in de Berichtenbox op Mijnoverheid.nl. Het is weer tijd voor de Aangifte Inkomstenbelasting. Marco de Witte is belastingadviseur bij Van Voren Accountants in IJzendijke. Hij geeft een aantal aandachtspunten mee: 

De Belastingdienst zet gegevens klaar voor je. Is dat makkelijk, of moet je nog op bepaalde zaken letten? De vooraf ingevulde aangifte is sinds enkele jaren een begrip geworden. 

Met enkele simpele stappen worden via de website of de app van de Belastingdienst alle relevante gegevens over het afgelopen belastingjaar getoond. Even verzenden en klaar! Althans, dat zou je denken. Maar waar is toch die lening van opa en oma inzake de aankoop van de eigen woning gebleven? Of de reeds ontvangen schenkingen op papier door de ouders? En weet de Belastingdienst ook dat er dit jaar veel tandartsuitgaven zijn gedaan die middels een eigen bijdrage zijn betaald? Zomaar wat zaken, die niet bij de vooraf ingevulde gegevens zitten. Let dus goed op!

De gegevens van minderjarige kinderen zijn niet verwerkt in de vooraf ingevulde aangifte. Die moet je dan zelf nog toevoegen, toch?

Zit je zelf met de bezittingen in box 3 precies onder de heffingsvrije drempel? Mooi zo, dan hoef je in box 3 geen belasting te betalen! Maar wat als je minderjarige kinderen ook nog een behoorlijk saldo op hun betaal- of spaarrekening hebben? Dit dient bij de aangifte aangegeven te worden!

Levert een voorlopige aanslag voordelen op? 

- advertentie -

Heb je meerdere inkomensbronnen, of bijvoorbeeld een hoog belastbaar inkomen uit box 3? Dan zul je meestal belasting na moeten betalen. Indien je aangifte doet voor 1 mei 2018, hoef je in principe geen belastingrente te betalen. Maar is het later, of moet de belastingdienst afwijken van jouw aangifte, dan zal er ook nog belastingrente (4%) in rekening gebracht worden. Je kunt dit voorkomen door gedurende het belastingjaar alvast een voorlopige aanslag aan te vragen en te betalen. Dit bespaart je in ieder geval al de rente over dat deel, en deze rente zal je op een willekeurige spaarrekening niet ontvangen!

Van Voren Accountants

Naast het verzorgen van particuliere belastingaangiften (zoals inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting) en belastingaangiften voor ondernemers (zoals omzetbelasting, vennootschapsbelasting) kun je bij Van Voren Accountants uiteraard ook terecht voor meer specialistische adviezen. Zo kunnen wij ondernemers met advies bijstaan op bijvoorbeeld het gebied van:

  • Investeringen (EIA, MIA en Vamil);
  • Bedrijfsoverdracht (verkoop onderneming of overdracht aan kinderen);
  • Herstructurering van de onderneming.

Particulieren kunnen wij natuurlijk bijstaan met vragen op het gebied van:

  • Schenking vermogen;
  • Voorzieningen voor de oudedag;
  • Eigen bijdrage zorginstelling in combinatie met eigen vermogen.

Als Zeeuws-Vlaams kantoor in de grensregio met België hebben wij ook ruime ervaring met Belgische aangiftes personenbelasting en daarbij geldende specifieke aandachtspunten en voorwaarden. Grensarbeiders kunnen wij daarom uitstekend helpen bij hun fiscale verplichtingen. Als kantoor zijn wij aangesloten bij het Register voor Belastingadviseurs (RB). Dit geeft extra waarborgen dat wij onze klanten kunnen voorzien van deskundige adviezen op fiscaal gebied.

-advertentie-

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: