Verlichte Tractors en Trucks by Night

366

Op 28 december 2022 organiseert AJK West Zeeuws-Vlaanderen de populaire jaarlijkse Tractors en Trucks By Night. Dit bijzondere evenement trekt al jaren veel bekijks en is altijd een bijzondere gebeurtenis in de regio! Ben je er ook bij?

Route

De stoet, die dit jaar rond 18:15 uur start vanaf Draaibrug, bestaat uit tractoren en vrachtwagens die letterlijk verlicht zijn met prachtige lichten. De voertuigen vertrekken vervolgens langs de route. Er zal een live locatie gedeeld worden op de Facebookpagina en de eventpagina, zodat je een idee hebt hoe laat de stoet ergens zal zijn. 

Route Tractor & Trucks By Night 2022

Tractors en Trucks By Night wordt ook dit jaar weer een geweldig spektakel – dus zorg dat je het niet mist! Woensdagavond na de optocht is de afterparty en prijsuitreiking bij de Strandcafé de Groese Duintjes!

AJK West Zeeuws-Vlaanderen

Ken je het AJK? Het Agrarisch Jongeren Kontakt West Zeeuws-Vlaanderen is een bruisende vereniging van jonge mensen tussen de 16 en de 35 jaar. Een club voor agrariërs, jonge agrarische mannen/vrouwen en iedereen die zich interesseert voor de agrarische sector. Het AJK behartigt de belangen van de agrarische jongeren in de regio. Voorbeelden hiervan zijn de deelname in de klankbordgroep buitengebied gemeente Sluis en in ZLTO Agrarisch West.

Contact, gezelligheid en uitwisseling van ervaring zijn belangrijk binnen het AJK. Het bestuur organiseert allerlei excursies, cursussen, informatieavonden en natuurlijk leuke uitjes voor de leden. De onderwerpen die aan bod komen, helpen hen een beeld te vormen van jouw eigen agrarische toekomst.

Elk jaar organiseren wij in het derde weekend van september Farmers got Talent. Dit is een groot evenement met veel activiteiten met oldtimertractoren en demonstraties van moderne machines en vooral veel gezelligheid. Al vele jaren is dit een goed recept gebleken voor jong en oud!

ZAJK

De lokale Zeeuwse AJK afdelingen vallen onder het ZAJK. Op het gebied van belangenbehartiging is het ZAJK druk in gesprek met de Provincie bij het opstellen van nieuw provinciaal plattelandsbeleid. Zij organiseren stages voor ambtenaren om hen meer gevoel te geven bij wat een boer nu doet op zijn bedrijf. Daarnaast participeert het ZAJK in projecten zoals “Hightech Sensing Zeeland” en “Vermindering agrarische restvloeistoffen Zeeland”.

Foto: AJK West Zeeuws-Vlaanderen

Dit vind je vast ook leuk: