Voorstelling Balletschool Anita Bekers

Voorstellingsgroep Balletschool Anita Bekers treedt 15 december 2017 op in Mauritshof in IJzendijke.

46

Voorstellingsgroep Balletschool Anita Bekers treedt 15 december 2017 op in Mauritshof in IJzendijke

Repeteren voor de voorstelling

Opperste concentratie, rode gezichten en een flinke zucht wanneer de danspas net niet lukt… In de balletschool van Anita Bekers in Oostburg wordt iedere vrijdagavond flink geoefend voor de voorstelling van 15 december. Dan verzorgt de voorstellingsgroep tijdens de Lions Christmas Party in de Mauritshof te IJzendijke een voorstelling met 4 dansnummers. 

Voorstellingen

- advertentie -

De voorstellingsgroep bestaat uit 10 meiden die vaak al op jonge leeftijd bij de balletschool zijn begonnen. En nu studeren de meesten, of ze zijn net aan hun eerste baan begonnen. Iedere vrijdag komen ze terug naar Oostburg vanuit alle windstreken voor een avond dansen en natuurlijk bijkletsen. Deze groep verzorgt regelmatig voorstellingen tijdens evenementen of bijeenkomsten en daar wordt dan telkens flink voor geoefend onder leiding van dansdocente Anita Bekers. 

Eigen balletschool

Anita is al jaren in Oostburg aan het werk. In 1992 studeerde ze af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Dansacademie Brabant) in Tilburg. Als dansdocent ging ze lesgeven in Brabant en Zeeland en ook al snel in Zeeuws-Vlaanderen. Ze gaf les in De Hoekzak in Oostburg, maar toen deze sloot, ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Een paar jaar geleden opende ze haar eigen balletschool in de voormalige kleuterschool aan de Schoolstraat in Oostburg. Samen met haar man maakte ze van het vervallen pand een prachtige ruimte waar jong en oud terecht kan voor lessen. 

180 leerlingen: van 3 tot 63

De balletschool in Oostburg is een school waar iedereen welkom is om te dansen op elk niveau. Inmiddels heeft Anita 180 leerlingen die iedere week komen dansen, van klassiek ballet tot jazzdansen. Het gaat om beweging, beleving, discipline, expressie, muzikaliteit en gezelligheid. De jongste dansertjes zijn 3 jaar oud en de oudste leerlinge 3 jaar. Dansen biedt jarenlang plezier! 

-advertentie-

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: