Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Zeevruchten met saffraan bouillon
Ingrediënten
- 6 mossels per persoon
- 8 kokkels per persoon
- 3 scheermessen per persoon
- 200 gram handgepelde garnalen
- 1 liter visbouillon
- 10 stuks saffraandraadjes
- 50 gram zeekraal
Bereidingswijze
- Bereid de visbouillon volgens recept
- Spoel de schelpen en scheermessen onder koud water voor 5 minuten en verwijder eventueel vuil en pokken.
- Laat de saffraan in de visbouillon weken en breng goed op smaak met peper en zout.
- Stoof een gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de schelpen toe. Bak 1 minuut mee en blus dan af met een half glas witte wijn en de warme visbouillon
- Kook de zeekraal kort en beetgaar.
- Dresseer de schelpjes in een diep bord en overgiet met de saffraan bouillon.
- Garneer met de zeekraal en garnalen.