Zeskamp in Oostburg op zaterdag 22 juni 2019

48

Zeskamp in Oostburg is terug, op een nieuwe manier!

Levend sjoelen, levend tafelvoetbal, een stormbaan, Get him off, de gillende keukenmeiden en spijkerbroekhangen. Zeskamp, maar dan op een nieuwe manier. Nathalie de Buck – de Bakker en Ruben Deij zijn de drijvende krachten achter het evenement dat na meer dan 10 jaar weer terugkeert in het centrum van Oostburg. Het programma belooft veel goeds.

Spectaculaire zeskamp

“Het wordt een dag vol met sport en spel, met een grote knipoog”, vertelt Nathalie. “We wilden graag voor de doelgroep vanaf 12 jaar een leuk evenement organiseren. Juist deze groep valt vaak buiten de boot als er wat te doen is. De zeskamp leek ons het ideale evenement. Behalve het originele zeskamponderdeel spijkerbroekhangen, hebben we gekozen voor nieuwe, spectaculaire spellen.”

- advertentie -

Inschrijven nog mogelijk!

En dat de zeskamp aanslaat, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen.  Nathalie: “Al meer dan tien teams hebben zich aangemeld, maar er is zeker nog ruimte voor meer teams. Tot 14 juni kun je nog inschrijven met een team van 4 tot 6 personen! En het maakt niet uit waar je woont, want we hebben ook al teams uit de omgeving buiten Oostburg. Wil je na het lezen van dit artikel ook meedoen? Schrijf jou en je teamgenoten dan snel in via zeskampoostburg@gmail.com!” Voor de toeschouwers is er ook genoeg vertier. “Je kunt natuurlijk de teams komen aanmoedigen of zelf tijdens de pauzes je even uitleven op een stormbaan of andere zeskamponderdelen. 

Steun van de ondernemers

De zeskamp mag op steun rekenen van de Oostburgse ondernemers. Nathalie: “Daar zijn we ontzettend blij mee! Ondernemersvereniging Vereniging Business Collectief Oostburg draagt het evenement een warm hart toe. De vereniging heeft een aantal zeskamponderdelen gesponsord en zorgt voor extra vertier in het centrum van Oostburg. Restaurant Eigenwijs stelt voor ieder team een box met broodjes beschikbaar, Albert Heijn Oostburg sponsort drinken en een versnapering en Jumbo Oostburg een aandenken voor iedere deelnemer.”

De zeskamp ontvangt ook bijdragen van andere ondernemers zoals Hubo’s Drankboetiek, Good & Tasty, Restaurant De Smickelaer, Café The Chat en De Buck Renovaties. Er vindt een loting plaats na 14 juni, want twee teams maken kans op een gratis inschrijving, beschikbaar gesteld door Restaurant De Smickelaer en De Buck Renovaties. Schildersbedrijf Sutter zorgt voor de stellingen waaraan het spijkerbroekhangen zal plaats vinden. Schoenmakerij Caldenborg stelt de bekers beschikbaar voor de drie teams die een plaats op het podium weten te bemachtigen. Het winnende team krijgt zelfs drie maanden gratis fitness aangeboden door Fitline. Natuurlijk is er ook een Wisselbeker. 

En de troostprijs? “Die wordt gesponsord door De Kiosk: uiteraard de rode lantaarn, maar ook een heerlijke Swirl voor het hele team en daarmee komt het laatste geëindigde team het verdriet vast te boven. Tevens hebben Café The Chat en De Kiosk samen een buitenbar geregeld. En bij Café The Chat en Eigenwijs is ruimte voor om te kleden voor de deelnemende teams.”

Vrijwilligers

Ook de vrijwilligers worden die dag niet vergeten, want Hussel/Bloemenhart Oostburg en Hubo’s Drankboetiek stellen de bedankjes beschikbaar. Voor vrijwilligers is er zeker nog plaats! “Wil je nog helpen met de op- en afbouw of die dag als scheidsrechter fungeren, dan kun je contact met ons opnemen via zeskampoostburg@gmail.com”, besluit Nathalie haar enthousiaste verhaal. 

- advertentie -

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: