Zeven Blauwe Vlaggen aan onze kust

Van ’t Zwin tot aan Breskens wapperen zeven Blauwe Vlaggen.

45

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 185 Blauwe Vlaggen toegekend, voor 123 jachthavens en 62 stranden. Van ’t Zwin tot aan Breskens wapperen zeven Blauwe Vlaggen. Eentje meer dan vorig jaar, want de jachthaven van Cadzand is nu ook trotse eigenaar van het keurmerk.  

Samen staan we sterk

Peter Ploegaert is als wethouder van de gemeente Sluis betrokken bij de jaarlijkse aanvraag. “We zijn er trots op dat zes stranden in de gemeente Sluis voor de 14e keer op rij dit keurmerk voor een schoon, veilig en toegankelijk strand ontvingen. Daarnaast zijn we erg blij dat door hun inspanningen ook de nieuw aangelegde jachthaven van Cadzand met het Blauwe Vlag keurmerk is beloond. En we doen het samen. Dankzij de betrokkenheid en inzet van de strandpaviljoens, het Serviceteam, strandexploitatie Piet Michielsen hebben we dit mooie resultaat bereikt. Jaar na jaar slagen we erin om de hoge kwaliteit van de stranden te behouden.”

Veilig en schoon

-advertentie-

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Locaties Blauwe Vlag

De West Zeeuws-Vlaamse locaties waar de Blauwe Vlaggen in 2018 weer wapperen zijn:

  • ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand (bij de jachthaven)
  • Cadzand-Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groese Duintjes (bij strandpaviljoen PUUR)
  • ’t Killetje (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)

Ook met je advertentie hier staan?

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: