Schil en snij de pompoen, ui en knoflook in fijne stukken
Stoof alles aan in wat boter, samen met de gember, chili en gekneusde citroengras
Blus af met de witte wijn, kippenbouillon
Breng het aan de kook en laat op klein vuur zachtjes doorkoken totdat alles gaar is
Haal er het citroengras uit
Pureer nu met de staafmixer en passeer door een fijne zeef
Breng terug aan de kook en breng op smaak met gembersiroop, citroensap, cayennepeper, zout en citroensap
Kook de room op met de tijm, knoflook en rozemarijn
Zet het vuur af en laat een paar minuten staan
Warm terug op en zeef over de geitenkaas
Maak glad met een klopper en voeg fijngesneden koriander toe
Bestrijk de wontonvellen met een losgeklopt ei, leg een beetje geitenkaas in het midden, vouw ze dubbel en druk ze goed dicht
Steek uit met een steker en vorm nu met de hand de ravioli
Leuk om te weten
Vanaf wanneer kun je pompoenen kopen in Nederland?
Normaal gesproken kun je vanaf half augustus de eerste pompoenen al vinden op verschillende pompoenboerderijen. Vanaf september zijn bij elk pompoen verkooppunt pompoenen te koop.