Pompoensoep met ravioli van geitenkaas, citroengras en koriander

Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten.

Pompoensoep met ravioli van geitenkaas, citroengras en koriander

4 van 1 stem
Dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Pan

Ingrediënten
  

  • 500 gram rode pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stuk geschilde gesneden gember
  • ½ rode chillipeper
  • citroensap
  • 1 ltr groentenbouillon
  • 100 gram witte wijn
  • 50 gram gembersiroop
  • 75 gram geitenkaas
  • 75 gram room
  • 1/4 bosje koriander
  • 12 wontonvellen
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 50 gram room
  • cayennepeper
  • citroensap
  • beurre manie

Bereidingswijze
 

  • Schil en snij de pompoen, ui en knoflook in fijne stukken
  • Stoof alles aan in wat boter, samen met de gember, chili en gekneusde citroengras
  • Blus af met de witte wijn, kippenbouillon
  • Breng het aan de kook en laat op klein vuur zachtjes doorkoken totdat alles gaar is
  • Haal er het citroengras uit
  • Pureer nu met de staafmixer en passeer door een fijne zeef
  • Breng terug aan de kook en breng op smaak met gembersiroop, citroensap, cayennepeper, zout en citroensap
  • Kook de room op met de tijm, knoflook en rozemarijn
  • Zet het vuur af en laat een paar minuten staan
  • Warm terug op en zeef over de geitenkaas
  • Maak glad met een klopper en voeg fijngesneden koriander toe
  • Bestrijk de wontonvellen met een losgeklopt ei, leg een beetje geitenkaas in het midden, vouw ze dubbel en druk ze goed dicht
  • Steek uit met een steker en vorm nu met de hand de ravioli

Leuk om te weten

Vanaf wanneer kun je pompoenen kopen in Nederland?

Normaal gesproken kun je vanaf half augustus de eerste pompoenen al vinden op verschillende pompoenboerderijen. Vanaf september zijn bij elk pompoen verkooppunt pompoenen te koop.
Trefwoord pompoen, soep, vegetarisch

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188

Dit vind je vast ook leuk: