Nieuws

Workshop Vierseizoenen Marketing

Workshop Vierseizoenen Marketing

In 2024 hebben we interessante workshops en demo’s voor ondernemers gepland. Of je nu een gepassioneerde streekproducent bent die zijn vaardigheden wil verfijnen, een horecaondernemer die op zoek is naar nieuwe inspiratie voor het menu, een versspecialist die zijn...

Culinaire filmavond 8 mei in Ledeltheater

Culinaire filmavond 8 mei in Ledeltheater

Kom je ook genieten? Wij hebben er al zin in! Kookwinkel Bianca Bonte organiseert samen met Ledeltheater, Eetwinkel Valk, Slagerij Tresonie, De Groene Polderwinkel, Bakkerij Willemsen, De Heerenhoeve en ons op woensdag 8 mei een hele leuke culinaire filmavond in het...

Samen ben je sterk

Samen ben je sterk

“Het is best wel een goed ding om dingen samen te doen. Samen ben je veel sterker." Wat doe je als je werkgebied verandert door ontpoldering en je wel inkomsten wil blijven genereren? Nieuwe activiteiten ontplooien. In je eigen onderneming, maar ook samen met andere...

Expeditie Klimaattransitie

Expeditie Klimaattransitie

Donderdag 21 maart waren we aanwezig bij de Expeditie Klimaattransitie, een groene inspiratietrip van zuid naar noord Nederland. Een mooie gelegenheid om ons verhaal te delen, met een lokaal hapje erbij! Allerlei transities, de één nog spannender dan de ander, doemen...

Een geslaagde Inspiratiedag

Een geslaagde Inspiratiedag

Op 12 maart 2024 kwamen ondernemers en andere geïnteresseerden samen op onze Inspiratiedag in het Klinket in Schoondijke. Het thema was 'Beleven op de Boerderij'. Een programma vol inspiratie voor degenen die wilden ontdekken hoe ze meer beleving kunnen toevoegen aan...

Themadag Eiwittransitie: een eiwitrijke lunch

Themadag Eiwittransitie: een eiwitrijke lunch

Op 6 maart organiseerde FoodDelta Zeeland in het Industrieel Museum in Sas van de Gent de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Verschillende sprekers inspireerden op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en tijdens een brainstormsessie werd...

Marc Menue: ‘Into’ de van-grond-tot-mondgedachte

Marc Menue: ‘Into’ de van-grond-tot-mondgedachte

“Wij zijn van het principe we rijden rond bij de boeren, verzamelen zo onze ingrediënten, en dáár maak je iets van. We zijn op weg om 100% naar het lokale te gaan." Als je als ‘brouwerijtje’ uit het Zeeuws-Vlaamse Groede in een paar jaar tijd in de top 30 terechtkomt...

Lokaal koken met  JUMBO Breskens

Lokaal koken met JUMBO Breskens

Stel zelf je 3-4 of 5 gangen kerstmenu samen vol met lekkere Zeeuwse, Vlaamse en Lokale smaken. Aperatief hapjes 1 stuk droge worst (Meetjesland)augurk en zoetzure uitjes12 aperatief kroketjes (De Ambachterie)12 Zeeuwse oesters1 citroenHierbas de las dunas met tonicEl...

Goed eten begint bij producten uit de streek

Goed eten begint bij producten uit de streek

Het is niet verwonderlijk dat hij gepassioneerd is van eten, drinken en alles wat daarbij hoort. Het is hem letterlijk met de paplepel ingegoten, goed eten. Kwam Ludo Haers op vrijdagmiddag als klein manneke thuis van school, dan was er grote kans dat er een potje...

Bietencampagne Zeeuws-Vlaanderen, daar gaan we weer!

Bietencampagne Zeeuws-Vlaanderen, daar gaan we weer!

Het is weer tijd voor de suikerbietenoogst. Zo'n vier maanden lang, 24 uur per dag, gaat de bietencampagne door om alle suikerbieten op tijd naar de suikerfabriek in Dinteloord te brengen.   Van zaadje tot suikerbiet In het voorjaar beginnen de...

TIPS

Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

FOODREGIO WZVL

Ervaar Terneuzen

InUlst

Grenspark Groot Saeftinghe