Waarom is het beter om lokaal te kopen?

door | 27 feb 2023 | nieuws

De voordelen van lokaal winkelen: waarom kun je beter bij je buren kopen? We weten allemaal dat lokaal winkelen onze gemeenschap helpt ondersteunen. Maar wist je dat het ook andere voordelen heeft? In dit artikel bekijken we waarom lokaal kopen beter is voor jou en je portemonnee dan online of in grote winkels. Laten we beginnen! 

Waarom is het beter om lokaal te kopen?

Het steunt de lokale economie 
Er gaat niets boven het gemak van online winkelen, maar als het erom gaat iets terug te doen voor de lokale gemeenschap, is kopen bij lokale winkels en bedrijven de beste manier. Natuurlijk kun je die schoenen bij die grote online winkel kopen, maar waarom probeer je niet een paar van de winkel verderop in de straat?
Kleine ondernemers zijn een integraal onderdeel van onze economie. Door bij lokale winkels te winkelen, steek je geld terug in je eigen gemeenschap en help je om deze te laten bloeien.Als je bij lokale ondernemers koopt, blijft er geld circuleren binnen je gemeenschap, wat de lokale economie helpt groeien. Als je bij een grote keten koopt, gaat de winst meestal naar buiten het gebied. Lokaal winkelen in plaats van online betekent ook dat je lokale banen steunt. Je helpt dus niet alleen je buren aan het werk te houden, maar je draagt ook bij aan jouw gemeenschap.  

Het is milieuvriendelijker 
Online winkelen kan erg handig zijn en vaak goedkoper dan kopen bij een lokale winkelier; het kost bedrijven echter meer energie om pakketten te bezorgen dan wanneer klanten hun artikelen gewoon in een winkel zouden ophalen. Lokaal winkelen vermindert de uitstoot aanzienlijk omdat er minder transport nodig is om producten van de fabrikant naar de consument te brengen.

Je krijgt persoonlijke service 
Als je bij een kleine zaak of boetiek winkelt, is de kans groot dat je persoonlijke service krijgt van de eigenaar of de medewerkers die er werken. Je treft deskundig advies en een behulpzame ondernemer of medewerker die jou probeert te helpen vinden wat je nodig hebt. Bovendien bieden veel kleine bedrijven loyaliteitsprogramma’s en kortingen voor hun vaste klanten – iets wat grotere retailers zelden doen!  

Winkel lokaal, bespaar geld
Als het gaat om het vinden van goede deals op producten, kan lokaal kopen zeer aantrekkelijk voor je portemonnee zijn. Omdat kleine bedrijven niet zoveel overheadkosten hebben als grote bedrijven of grote winkels, is er vaak minder winst op hun artikelen. Bovendien bieden veel kleinere winkels het hele jaar door kortingen of uitverkoop die grotere winkels misschien niet kunnen evenaren. Dus als je geld wilt besparen en toch kwaliteitsproducten wilt kopen, kun je het beste in de buurt winkelen.

Conclusie 
Het is moeilijk om tegenwoordig niet van online winkelen te houden – maar vergeet niet alle voordelen van het kopen bij lokale winkels! Al met al is lokaal kopen altijd beter dan online of in grote winkels. Niet alleen help je jouw gemeenschap te ondersteunen door geld hier te laten circuleren en zo banen te creëren, maar het is ook milieuvriendelijker en je krijgt vaak persoonlijke service die je nergens anders kunt krijgen! Dus als je de volgende keer op zoek bent naar iets speciaals, denk er dan eens over na om het bij een lokale ondernemer te proberen! Kijk eerst eens welke juweeltjes er om de hoek liggen!