Expeditie Klimaattransitie

door | nieuws

Donderdag 21 maart waren we aanwezig bij de Expeditie Klimaattransitie, een groene inspiratietrip van zuid naar noord Nederland. Een mooie gelegenheid om ons verhaal te delen, met een lokaal hapje erbij!

Allerlei transities, de één nog spannender dan de ander, doemen voor ons op. Want waar gaan we heen met de landbouw, hoe loopt onze route naar hernieuwbare energie en kunnen we op tijd de vraag naar steeds weer nieuwe grondstoffen ombuigen? Eiwittransitie, biobased, duurzame energie, bodem en circulariteit: een greep uit de onderwerpen die te maken hebben met de noodzakelijke klimaattransitie. En waar hard aan wordt gewerkt, onder andere door pps’en (publiek-private samenwerkingen). Deze pps’en en projecten hebben elk hun specifieke focus en ook veel raakvlakken en overeenkomsten in de weg die ze afleggen. Katapult en Groenpact reizen dit jaar in verschillende etappes door het land.  

Bezoek aan De KAAP Innovatiepunt

Nieuwe inzichten tegen het licht houden, innovatieve projecten zien en ervaringen delen. Dat is een notendop wat er tijdens deze groene inspiratietrip van zuid naar noord Nederland op het programma staat. 

Katapult en Groenpact organiseerden op 21 en 22 maart de eerste etappe in Zuid-West Nederland en wij hebben in Vlissingen daar aan bijgedragen door ons verhaal over het verbinden van producenten, horeca, toeristen en inwoners te delen en welke doelen we daarmee nastreven. Uiteraard mocht een lekker, lokaal hapje niet ontbreken! 

Bedankt voor de uitnodiging FoodDelta Zeeland, Dockwize, Addvision Projectmanagement en De KAAP | Innovatiepunt!

Voor de liefhebbers: gemarineerde komkommer, creme van witte bonen, zeewier en quinoa salade, Zeeuwse kroepoek en een vinaigrette van ponzu.