Op 6 maart organiseerde FoodDelta Zeeland in het Industrieel Museum in Sas van de Gent de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Verschillende sprekers inspireerden op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en tijdens een brainstormsessie werd flink nagedacht over innovatieve ideeën!

Samen met Benjamin’s Catering verzorgden wij de culinaire invulling van deze dag met als doel er een eiwitrijke lunch van te maken. De blondie van witten bonen tijdens de ontvangst werd door Boussen Culinair gemaakt. Zo konden de aanwezigen zich niet alleen laten inspireren door de interessante sprekers, maar ook door de verschillende smaken met bonen, quinoa en groenten uit de streek die wij serveerden deze dag!

 

 

Naast de ontvangst met koffie, thee en een ‘blondie van witte bonen’, stonden op het menu:

  • Linzensoep met kokos en korma
  • Tortillawrap met wortel, humus, zoetzure groenten en hangop
  • Quiche met groenten en kikkererwten
  • Cassoulet van drie bonen en oesterzwam van de BBQ
  • Gerookte aubergine van de BBQ met pinto bonencreme
  • Mosselburgers en veganburgers, met zeekraalmayonaise en spitskool
  • Brownie van bruine bonen en hangop met rabarber en vanille
  • Een energyzer van komkommer, limoen en gember

Nieuwsgierig naar onze recepten? Vraag ons gerust!