Over gezond bezig zijn gesproken

door | 9 jan 2023 | nieuws

Door Bauke Boon | FITR Company

Wat is jouw graadmeter van gezondheid? Is het je BMI, je bloeddruk, je naar voren stekende buik of hoe je je voelt? Er zijn talloze manieren om naar gezondheid te kijken. In onze visie staat kwaliteit van leven voorop. Kan je de dingen doen die jij belangrijk vindt? Waar jij warm en blij van wordt? En kan je dat doen met een lichaam wat in balans is en met een positieve mindset?

Want als je lichamelijke klachten hebt, dan heeft dat negatieve impact op je dagelijks leven, wat je mentaal kwetsbaarder maakt. En als je mentaal niet zo lekker gaat, dan uit zich dat vaak in fysieke klachten.

Daarom begint gezondheid bij jezelf. Jij hebt invloed op het onderhouden van jouw levenskwaliteit. Deskundigen schrijven voor dat dagelijks bewegen en gezond eten de basis zijn van een gezond leven. Voeg daar regelmatig ontspannen aan toe, je spieren trainen, betekenisvolle dingen doen, jezelf zijn, omgaan met mensen die er voor jou toe doen, werk doen wat bij je past en tevreden zijn met jezelf. En als je dan toch baalt van die extra kilo’s of dat je voor de vierde keer vandaag hijgend bovenaan de trap staat, dan kan je met trainen en voedingsbegeleiding echt wel stappen maken.

Ook als je merkt dat de boog al langere tijd gespannen staat en je steeds meer moeite hebt om te ontspannen wordt het tijd om actie te ondernemen. In deze maatschappij zijn we onderhevig aan veel prikkels, werkdruk, sociale druk en het leven naar standaarden. Ga soms terug naar de basis en besef waar jij gelukkig van wordt. Kijk dan nog eens naar je huidige leven, je mentale staat en je fysiek. Maak jouw keuzes op basis van kwaliteit en niet aan de hand van opgelegde standaarden. Dan ben je pas gezond bezig.