Breng de seizoenen in huis met Anouk The Home Stylist

door | 3 jan 2023 | nieuws

Welk seizoen het ook is, een passend interieur, die bij thuiskomst als een warme deken over je heen valt, helpt rust en balans te geven in ons drukke bestaan. Maar jaar in jaar uit dezelfde decoratie in huis kan misschien een beetje saai worden. Hoe leuk is het dan om de styling van jouw interieur ieder seizoen aan te passen! Zo heb je ieder seizoen weer iets verrassend en nieuws in huis waar je de juiste sfeer mee creëert en blij van wordt.

We beginnen bij de basis

Allereerst is het belangrijk om een goede basis te hebben. Denk aan neutrale kleuren op de wanden en neutrale meubels. Neutrale kleuren betekent echt niet meteen wit of zwart, je kunt hierbij ook voor een kleur kiezen waarbij je zeker weet dat deze het hele jaar door in je interieur past. Neem bijvoorbeeld beige- en bruintinten, maar ook cognac, deze stralen rust en warmte uit, echte natuurtinten die gemakkelijk combineren met de seizoenen. Groengrijs tinten zijn allemansvrienden en prima te combineren met andere kleurtonen. En het alles verbindende grijs, die meerdere kleuren gemakkelijk samen brengt. Deze kleuren kunnen net als wit met bijna iedere kleur gecombineerd worden en passen met de juiste aankleding bij ieder seizoen.

Ik heb een kleurig interieur thuis, wat nu?

Geen paniek! Ook met een kleurig interieur kun je de seizoenen in huis halen. Bij een kleurig interieur is het belangrijk om goed naar de kleurstelling van jouw seizoen item te kijken. Ieder seizoen heeft meerdere kleurtonen, dus ga op zoek naar kleuren die terugkomen in jouw interieur, dan gaat het zeker goedkomen!

Zintuigen en seizoen

Herken je het, dat je aan het einde van de winter zo graag die heerlijk ruikende hyacint in huis wilt zetten om dat gevoel van lente te gaan voelen en de pastelkleuren in huis te brengen? Of rond de kerstdagen die dennengeur in huis ruiken met een pruttelende glühwein op het fornuis om het ultieme kerstgevoel te ervaren? Onze zintuigen brengen dat ultieme seizoengevoel naar boven. Neem deze kennis mee in jouw keuzes!

Bloemen, planten en vazen

Een gemakkelijke manier om het seizoen in huis te brengen is toch wel met verse seizoensbloemen en planten. Hiermee breng je direct het juiste seizoen, qua kleuren en geuren in huis. In het voorjaar breng je een bos narcissen of tulpen in je interieur en in december staat in de hoek van de woonkamer de kerstboom te schitteren. Breng ieder seizoen de natuur naar binnen!

Kussen en plaids

Kussentjes en dekentjes op de bank zijn eenvoudig te verwisselen per seizoen. Leg in de winter bijvoorbeeld een schapenvachtje over de stoel, een paar wollige kussens op de bank en een warme deken om heerlijk onder te kruipen. In het voorjaar vervang je deze door kussens met luchtige stoffen en frisse kleuren. Uiteraard kun je deze gewoon bewaren voor het volgende jaar. 

Kaarsen

Bij kaarsen in huis denk je snel aan de donkere dagen. Het knusse in huis, een extra sfeerlichtje die de gezelligheid en geur van herfst en winter binnen brengt. Maar denk ook eens aan een display van kaarsen in pasteltinten in de lente. Doet het ook prima om de frisse kleuren weer in je interieur te brengen en de lentekriebel te gaan voelen!

Accessoires

Dan zijn er nog de overige accessoires, hier kun je je ieder seizoen helemaal op uitleven. Denk in de herfst aan de pompoen, herfstbladeren en dennenappels, waar je in de zomer de Zeeuwse stranden afstruint om schelpen te verzamelen of driftwood. Door je interieur ieder seizoen te voorzien van de seizoensgebonden decoratie kom je vanzelf in de stemming!

Tekst: Anouk Brugge – Goossens | ANOUK – The Home Stylist