Succesvolle Kick-Off van de Voedseltransitie in Zeeland: Get Unlocked | The Food Edition

door | nieuws

Afgelopen maandag 18 juni 2024 was KAAP innovatiepunt in Vlissingen de plek waar de voedseltransitie in Zeeland een stevige boost kreeg tijdens het innovatie-event Get Unlocked | The Food Edition. Dit evenement, georganiseerd door Dockwize, FoodDelta Zeeland en Impuls Zeeland, bracht 250 ondernemers, professionals en studenten samen om Zeeland te ‘unlocken’ voor innovatie op zowel nationale als internationale schaal. En wij waren erbij!

Een inspirerende dag

De dag begon met een duurzame en lokale ondernemerslunch, waarna Jaap Korteweg van Those Vegan Cowboys de deelnemers inspireerde met een boeiende keynote over de toekomst van voeding. Naast de keynote waren er zes interactieve experiences en een goed bezocht Waarmakerspaviljoen waar ook Koop, eet en beleef lokaal een plek had.

Taste for Change Experience

Een van de hoogtepunten was de “Taste for Change Experience” die FoodDelta Zeeland organiseerde. Samen met Benjamins Catering hadden we vier gerechten uitgewerkt die we tijdens de experience serveerden:

  • Gerookte kip en aardappelsalade met spinazievinaigrette, walnoot, knoflook en salie
  • Sushi van quinoa met makreel, zeewiersalade en misomayonaise
  • Shoarma van oesterzwam op de barbecue, humus van bruine bonen, gepekelde groenten en spelt pitta
  • Wrap van gekonfijte wortel, citroen en verse kruiden

Tijdens deze 45 minuten durende experience stapten deelnemers in de wereld van voedselinnovatie. Wilfred van Elzakker liet ze kennismaken met de smaken die in de Schijf van 2050 beschikbaar zullen zijn en creëerden hiermee gezonde keuzes voor diverse personas uit de samenleving. Deze hands-on benadering gaf de deelnemers niet alleen de kans om te proeven, maar ook om actief bij te dragen aan een toekomstbestendig menu en daarmee aan de versnelling van de voedseltransitie.

Een stap vooruit voor de voedseltransitie

Het succes van Get Unlocked | The Food Edition toont aan dat er in Zeeland een sterke behoefte is aan innovatie in de voedselketen. Door samen te werken met verschillende partners en door evenementen zoals deze te organiseren, zetten we grote stappen richting een duurzame en innovatieve toekomst voor voeding in onze provincie.

We kijken terug op een geslaagde dag en kijken uit naar de volgende stappen in onze gezamenlijke reis naar een duurzame voedseltransitie!