Mooi plekje: ’t Vestje Oostburg

door | 13 dec 2020 | nieuws

Zeg je Oostburg, dan denk je aan inkopen doen op de weekmarkt en in het centrum. Of een bezoek brengen aan een van de vele voorzieningen die de eenhoornstad rijk is. Maar vergeet ook ’t Vestje niet.

Een aantal jaar geleden onderging dit kleine stadspark een ware metamorfose. De stadsvijver werd volledig uitgebaggerd en heraangelegd en de wandelpaden opnieuw verhard. Ook werden er fonteinen geplaatst om het zuurstofgehalte voor de watervogels en vissen op peil te houden. Het bruist nu dus letterlijk en figuurlijk in deze kleine oase middenin het centrum van Oostburg!

Niet alleen vinden tal van snaterende eendjes en ganzen hun thuis in de grote stadsvijver. Ook onder water leeft er genoeg. Reden waarom je af en toe een sportvisser aan de kant ziet zitten. Werk je (thuis) in Oostburg? Dan is een rondje rond ’t Vestje ideaal om even de benen te strekken. En met dank aan de verharde wandelpaden langs het water blijven je schoenen “kantoorproof”. Even bijkomen na een wandeling kan ook. Dankzij een groot aantal bankjes kun je genieten van de omgeving. Liever actief bezig? Ook dat kan! Met een recent vernieuwde speeltuin en een interactief trekvlot over het water hoeven ook de kleinere (Oost)burgers zich niet te vervelen. En als het gevroren heeft en het sein ‘ijs veilig’ wordt gegeven, ontpopt ’t Vestje zich tot een gezellig schaatsbaantje op loopafstand. En ken je Stichting ’t Vestje al? Deze stichting organiseert leuke speelmiddagen met springkussens, Hollandse (water-)spelletjes en een rommelmarkt.

Kortom: ’t Vestje leeft!