Pompoen, aardappel en ui, hier draait het allemaal om in dit gerecht. De hoofdingrediënten van de lichte, mooi gebonden pompoensoep naar het recept van Auberge des Moules in Philippine komen van onze eigen Zeeuws-Vlaamse bodem, aangevuld met smaakmakers als gember en rode peper.

Over deze smaakvolle entree naar het hoofdgerecht is goed nagedacht. Pompoen wordt zeker wel gebruikt bij Auberge des Moules, bijvoorbeeld als voorgerecht in de vorm van ingelegde pompoen, Noordzeegarnalen en verse kerriemayonaise. Maar niet als soep. “Het was even zoeken, want wij zijn een echt visrestaurant. Met dit recept zijn we tot een mooie mengeling gekomen van wat we hier hebben”, vertelt Elinny, kok binnen het zeskoppige keukenteam. Voor het ontwikkelen van het recept is inspiratie gehaald uit lekkernijen die regelmatig in het restaurant worden geserveerd.

De vaste bezoeker zal vast al eens in de overheerlijke toast van zuurdesembrood bij het recept gebeten hebben.

Vaste gasten, die kent restaurant Auberge des Moules veel. Onze Belgische zuiderburen durven er gerust een uur voor te rijden om hier te komen genieten van een heerlijke lunch of diner.

Auberge des Moules is een restaurant met een geheel eigen ambiance, dat met een uitstraling van zowel gemoedelijkheid als allure het gros van de restaurantbezoekers aanspreekt. Gasten worden in de watten gelegd. Dat begint al bij het persoonlijke, hartelijke ontvangst door gastheren Dennis en Joris tot aan het wijnadvies op maat door vinoloog Dave. De warme ongedwongen sfeer en de service met glimlach doen de rest.

Dat zit dus wel goed bij Auberge des Moules. Hetzelfde geldt voor dat wat je op je bord krijgt. Een restaurant in onze aloude Mosselstad hoor gespecialiseerd te zijn in schaal- en schelpdieren, en dat is nu precies wat Auberge des Moules al ruim vijftig jaar is. Mossels worden bereid naar oud familierecept of op Provençaalse wijze, de bouillabaisse met heerlijke pikante rouille is goddelijk veelzijdig. Oesters, kreeft en Hollandse Noordzeegarnalen, gamba’s en meerdere vissoorten worden naar Franse receptuur bereid tot voor- en nagerechten waar je je vingers bij aflikt. In het najaar staat wild op het menu. Vis, vlees en groente komt allemaal uit de buurt.

“Door streekproducten te gebruiken weten we precies wat we in huis halen. Hier komt de sla niet aan in plastic, maar zien we sla van de boer hier net over de grens met het zand er nog tussen. Onze tournedos komt van vleesboerderij Van Wijck Hoekenaere, onze vis uit Breskens, schaal- en schelpdieren uit Yerseke. Alle producten worden elke dag vers aangeleverd. En dat proef je.”