Ga terug
+ servings
Clafoutis met blauwe bessen

Clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Wat heb je nodig?

cake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 200 gram blauwe bessen
  • 200 gram geleisuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 5 hele eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 280 gram bloem
  • 100 gram melk
  • 150 gram room
  • 250 gram boter
  • 200 mililiter blauwe bessensap
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 75 gram suiker
  • rasp van 1 citroen en 1 laurierblaadje
  • 200 gram blauwe bessen
  • vanille-ijs

Bereidingswijze
 

  • Breng 200 gram blauwe bessen, 200 gram geleisuiker en de rasp van de citroen de kook en kook 1 minuut door, laat vervolgens afkoelen.
  • Klop de eidooiers met de hele eieren en de suiker luchtig.
  • Voeg al roerend de gesmolten boter, melk en room toe.
  • Spatel er de bloem onderdoor en vul af in een bakvorm.
  • Verdeel wat blauwe bessenjam in de vorm.
  • Bak in de oven op 160 °C  tot goudbruin en gaar, check met een satéprikker, de cake mag nog een beetje nat zijn.
  • Kook het sap met de suiker en specerijen op samen met de helft van de bessen.
  • Laat een aantal minuten staan en haal er de kaneel, laurier en steranijs uit.
  • Kook terug op en bind lichtjes af met wat maïzena. 
  • Voeg nu de overige bessen aan de warme jus toe en laat staan.

Serveertip!

  • Snijd een stuk van de clafoutis af, bestrooi met poedersuiker, leg er de warme bessen rond en een bol vanille-ijs boven op de cake. Werk af met eetbare wilde bloemen.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch