Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs.

Clafoutis met blauwe bessen

Clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Wat heb je nodig?

cake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 200 gram blauwe bessen
  • 200 gram geleisuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 5 hele eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 280 gram bloem
  • 100 gram melk
  • 150 gram room
  • 250 gram boter
  • 200 mililiter blauwe bessensap
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 75 gram suiker
  • rasp van 1 citroen en 1 laurierblaadje
  • 200 gram blauwe bessen
  • vanille-ijs

Bereidingswijze
 

  • Breng 200 gram blauwe bessen, 200 gram geleisuiker en de rasp van de citroen de kook en kook 1 minuut door, laat vervolgens afkoelen.
  • Klop de eidooiers met de hele eieren en de suiker luchtig.
  • Voeg al roerend de gesmolten boter, melk en room toe.
  • Spatel er de bloem onderdoor en vul af in een bakvorm.
  • Verdeel wat blauwe bessenjam in de vorm.
  • Bak in de oven op 160 °C  tot goudbruin en gaar, check met een satéprikker, de cake mag nog een beetje nat zijn.
  • Kook het sap met de suiker en specerijen op samen met de helft van de bessen.
  • Laat een aantal minuten staan en haal er de kaneel, laurier en steranijs uit.
  • Kook terug op en bind lichtjes af met wat maïzena. 
  • Voeg nu de overige bessen aan de warme jus toe en laat staan.

Serveertip!

  • Snijd een stuk van de clafoutis af, bestrooi met poedersuiker, leg er de warme bessen rond en een bol vanille-ijs boven op de cake. Werk af met eetbare wilde bloemen.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188