Ga terug
–+ servings
Kokkels met zeekraal

Kokkels met zeekraal en witte wijn

Strandpaviljoen Puur
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram olijfolie
  • 500 gram Zeeuwse kokkels
  • 50 gram zeekraal
  • 1 ui
  • 50 gram witte wijn van de Biezenhof
  • 1 eetlepel verse gember
  • 50 gram gembersiroop
  • peper twee slagen van de molen
  • 1 limoen

Bereidingswijze
 

  • Was de kokkels goed.
  • Verwarm een klein beetje olie in een kleine wokpan.
  • Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de uitgelekte kokkels toe aan een hete pan en laat een minuutje bakken.
  • Blus af met witte wijn en voeg dan de gembersiroop toe ende fijngesneden verse gember toe.
  • Als laatste de zeekraal en kruid met peper.
  • Laat nog even op het vuur tot de schelpjes mooi open zijnen dien op.
Trefwoord bijgerecht, hoofdgerecht, schaal- en schelpdieren