Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokkels met zeekraal en witte wijn
Strandpaviljoen Puur
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Bijgerecht, Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
50
gram
olijfolie
500
gram
Zeeuwse kokkels
50
gram
zeekraal
1
ui
50
gram
witte wijn van de Biezenhof
1
eetlepel
verse gember
50
gram
gembersiroop
peper
twee slagen van de molen
1
limoen
Bereidingswijze
Was de kokkels goed.
Verwarm een klein beetje olie in een kleine wokpan.
Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de uitgelekte kokkels toe aan een hete pan en laat een minuutje bakken.
Blus af met witte wijn en voeg dan de gembersiroop toe ende fijngesneden verse gember toe.
Als laatste de zeekraal en kruid met peper.
Laat nog even op het vuur tot de schelpjes mooi open zijnen dien op.
Trefwoord
schaal- en schelpdieren, zilte groente