Ga terug
–+ servings
Hummus van Zeeuws-Vlaamse bruine bonen

Hummus van Zeeuws-Vlaamse bruine bonen

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram bruine bonen gedroogd
  • 25 gram olijfolie
  • 1 gram gemalen komijn
  • 20 gram citroensap
  • cayennepeper, zoet
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 kleine ui
  • 1/2 kleine wortel
  • 1 stuk wit van een prei
  • flatbread
  • knapperige groente

Bereidingswijze
 

  • Week de bruine bonen een nacht in koud water.
  • Kook de bruine bonen in gezouten water met tijm, ui, rozemarijn, citroen, wortel en prei.
  • Als de bonen gaar zijn, verwijder dan alle kruiden en groenten, bewaar wat kookvocht en giet de rest af.
  • Laat heel even afkoelen en mix dan de bonen met olijfolie, citroensap gemalen komijn.
  • Voeg naar gelang de dikte kookvocht toe.
  • Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  • Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Serveer dit alles met flatbread, knapperige groenten zoals komkommer, radijs, tomaat en paprika.
Trefwoord bijgerecht, tussendoortje, vegetarisch