Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke hummus van Zeeuws-Vlaamse bruine bonen met flatbread en knapperige groenten.

Hummus van Zeeuws-Vlaamse bruine bonen

Hummus van Zeeuws-Vlaamse bruine bonen

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram bruine bonen gedroogd
  • 25 gram olijfolie
  • 1 gram gemalen komijn
  • 20 gram citroensap
  • cayennepeper, zoet
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 kleine ui
  • 1/2 kleine wortel
  • 1 stuk wit van een prei
  • flatbread
  • knapperige groente

Bereidingswijze
 

  • Week de bruine bonen een nacht in koud water.
  • Kook de bruine bonen in gezouten water met tijm, ui, rozemarijn, citroen, wortel en prei.
  • Als de bonen gaar zijn, verwijder dan alle kruiden en groenten, bewaar wat kookvocht en giet de rest af.
  • Laat heel even afkoelen en mix dan de bonen met olijfolie, citroensap gemalen komijn.
  • Voeg naar gelang de dikte kookvocht toe.
  • Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  • Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Serveer dit alles met flatbread, knapperige groenten zoals komkommer, radijs, tomaat en paprika.
Trefwoord bijgerecht, tussendoortje, vegetarisch