Ga terug
–+ servings
Oliebollen

Oliebollen

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 30 gram verse gist
  • 5 gram zout
  • 500 gram melk
  • 1 ei
  • 250 gram gewelde rozijnen een uur van te voren wellen in lauw water

Bereidingswijze
 

  • Meng in de kom van de keukenmachine, de bloem met de gist en het zout.
  • Voeg al draaiend met de haak, de melk en ei toe, tot je een gladde massa hebt.
  • Voeg voorgeweekte rozijnen toe en laat rijzen bij kamertemperatuur.
  • Vorm met een ijsknijper bollen en bak af in het olie op 180 graden.
  • Als het goed is draaien de oliebollen vanzelf naar de goede kant in het vet.
  • Bak een minuut of 4-8, afhankelijk van de grootte van de bollen.
  • Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord nagerecht, vegetarisch