Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen
Marcin Beaufort
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Nagerecht, Tussendoortje, vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
gram
bloem
30
gram
verse gist
5
gram
zout
500
gram
melk
1
ei
250
gram
gewelde rozijnen
een uur van te voren wellen in lauw water
Bereidingswijze
Meng in de kom van de keukenmachine, de bloem met de gist en het zout.
Voeg al draaiend met de haak, de melk en ei toe, tot je een gladde massa hebt.
Voeg voorgeweekte rozijnen toe en laat rijzen bij kamertemperatuur.
Vorm met een ijsknijper bollen en bak af in het olie op 180 graden.
Als het goed is draaien de oliebollen vanzelf naar de goede kant in het vet.
Bak een minuut of 4-8, afhankelijk van de grootte van de bollen.
Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Trefwoord
appel, bloem, eieren, melk