Ga terug
–+ servings

Pik in 't potje

5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1.5 kg aardappels kruimig
  • 2 uien
  • 100 gram boter
  • 250 gram melk
  • 8 eieren
  • zwarte peper
  • witte wijn azijn

Bereidingswijze
 

  • Schil en was de aardappels en kook gaar in gezouten water.
  • Snipper de ui en bak deze aan in de boter.
  • Zet de eieren op met koud water, start meteen een timer van 7 minuten. Kook ze gaar.
  • Spoel ze koud en pel ze. Snijd in 8-en.
  • Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en laat een paar minuten uitdampen.
  • Stamp ze fijn en meng er de ui, melk, boter, en eieren onderdoor.
  • Breng op smaak met zout, azijn en vers gemalen zwarte peper.

Varieer

  • Met fijngesneden witlof, postelein, veldsla of gebakken zeekraal. Roer deze op het laatste moment onderdoor de warme aardappel.

Nog lekkerder!

  • Met een stuk gepocheerde vis of uitgebakken spekjes, grove mosterd en een fris glas lokale witte wijn
Trefwoord hoofdgerecht