Ga terug
–+ servings

Klakkers

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 sneedjes oud wit brood of stokbrood
  • 750 gram melk
  • 7 eieren
  • 100 gram boter
  • snufje zout

Om te bestrooien

  • Witte basterdsuiker of bruine basterdsuiker
  • suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze
 

  • Mix de melk met de eieren, suiker en zout en giet door een zeef.
  • Giet de mix in een ondiepe kom of bakplaat.
  • Snijd de plakken stokbrood of snedes witbrood en week in de mix. Niet te lang op voorhand want dan vallen ze snel uit elkaar.
  • Haal voorzichtig de doordrenkte boterhammen uit de mix en laat kort uitdruppen.
  • Leg ze in de bruisende boter. Bak om en om goudbruin, 1 minuut aan elke kant totdat het ei gestold is en er geen vocht meer uitkomt als je er voorzichtig op duwt.
  • Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng het kaneelpoeder onder de suiker door. Bestrooi hier de klakkers mee.

Tip!

  • Extra lekker met gebakken appeltjes, roodfruit of lokale jam.
Trefwoord bijgerecht, hoofdgerecht