Ga terug
+ servings
Aardappelgratin

Aardappelgratin

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo vastkokende aardappels
  • 500 ml volle melk
  • 500 ml room
  • 5 teentjes knoflook geperst
  • 10 eieren
  • 5 takjes tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • Kook de melk op met de tijm en knoflook en laat afkoelen.
  • Schil en was de aardappels en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
  • Plak boterpapier in een ovenschaal.
  • Mix de melk met de room, peper, zout en de eieren.
  • Leg een laag aardappels in de bak, kruid met peper en zout en giet er wat mengsel op, herhaal dit tot alles op is.
  • Bak af in oven op 180°C in ongeveer 40 minuten. Afhankelijk van de hoogte van de bak.
Trefwoord bijgerecht, hoofdgerecht