Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke aardappelgratin klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo vastkokende aardappels
  • 500 ml volle melk
  • 500 ml room
  • 5 teentjes knoflook geperst
  • 10 eieren
  • 5 takjes tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • Kook de melk op met de tijm en knoflook en laat afkoelen.
  • Schil en was de aardappels en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
  • Plak boterpapier in een ovenschaal.
  • Mix de melk met de room, peper, zout en de eieren.
  • Leg een laag aardappels in de bak, kruid met peper en zout en giet er wat mengsel op, herhaal dit tot alles op is.
  • Bak af in oven op 180°C in ongeveer 40 minuten. Afhankelijk van de hoogte van de bak.
Trefwoord bijgerecht, hoofdgerecht

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188