Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoetzure rode ui
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@kooplokaalzeeuwsvlaanderen
!
Gang
Bijgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
5
rode uien
150
gram
azijn
150
gram
water
150
gram
suiker
5
gram
zout
Bereidingswijze
Pel de uien.
Snijd ze doormidden en snijd ze vervolgens in plakken van een halve cm.
Maak even los met je handen, zodat de stukken uit elkaar vallen.
Kook de azijn, water, suiker en zout op en voeg de uien toe.
Kook terug op en kook het geheel nog 1 minuut door.
Zet dan de pan van het vuur en laat het een uur staan.
Verpak in afgesloten bakje en bewaar in koeling. Na bereiding is het ongeveer 3 weken houdbaar.
Serveertip!
Lekker bij gerookte vis, in een salade of op de borrelplank.
Trefwoord
bijgerecht, vegan