Ga terug
–+ servings
zoetzure rode ui

Zoetzure rode ui

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 rode uien
  • 150 gram azijn
  • 150 gram water
  • 150 gram suiker
  • 5 gram zout

Bereidingswijze
 

  • Pel de uien.
  • Snijd ze doormidden en snijd ze vervolgens in plakken van een halve cm.
  • Maak even los met je handen, zodat de stukken uit elkaar vallen.
  • Kook de azijn, water, suiker en zout op en voeg de uien toe.
  • Kook terug op en kook het geheel nog 1 minuut door.
  • Zet dan de pan van het vuur en laat het een uur staan.
  • Verpak in afgesloten bakje en bewaar in koeling. Na bereiding is het ongeveer 3 weken houdbaar.

Serveertip!

  • Lekker bij gerookte vis, in een salade of op de borrelplank.
Trefwoord bijgerecht, vegan