Zoetzure rode ui

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke bijgerecht klaar; zoetzure rode ui. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

zoetzure rode ui

Zoetzure rode ui

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 rode uien
  • 150 gram azijn
  • 150 gram water
  • 150 gram suiker
  • 5 gram zout

Bereidingswijze
 

  • Pel de uien.
  • Snijd ze doormidden en snijd ze vervolgens in plakken van een halve cm.
  • Maak even los met je handen, zodat de stukken uit elkaar vallen.
  • Kook de azijn, water, suiker en zout op en voeg de uien toe.
  • Kook terug op en kook het geheel nog 1 minuut door.
  • Zet dan de pan van het vuur en laat het een uur staan.
  • Verpak in afgesloten bakje en bewaar in koeling. Na bereiding is het ongeveer 3 weken houdbaar.

Serveertip!

  • Lekker bij gerookte vis, in een salade of op de borrelplank.
Trefwoord rode biet

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188