Ga terug
+ servings
Voorgerecht

Gerookte zalm - zoetzure komkommer - hangop van yoghurt - rode ui

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram gerookte zalm Quaars Visrokerij
  • 1 dungesneden komkommer
  • 50 gram sushi azijn
  • chili vlokken
  • klein bosje dille
  • 200 gram hangop van naturel yoghurt De Heerenhoeve
  • 1 limoen
  • 2 stuks rode ui Bijeen biologische boerderij

Bereidingswijze
 

  •  Snijd de komkommer in de lengte in lange strips met een dunschiller.
  • Snijd de hele komkommer op.
  • Bewaar 1 takje dille en kook de sushi azijn me de chili vlokken op en laat afkoelen.
  • Giet dit alles over de komkommer en bewaar in een afgesloten bakje (dit kan al 2 dagen op voorhand).
  • Schil en snijd de rode ui in partjes.
  • Kook 75 gram azijn, 75 gram water en 75 gramsuiker met ½ theelepel  zout op en voegde rode ui partjes toe. Kook 20 seconden door en laat afkoelen in het eigen vocht.
  • Leg de gerookte zalm op een mooi bord.
  • Lek de komkommer uit op een keukenpapiertje, rol ze losjes op en leg ze op de zalm.
  • Schep met een warme theelepel puntjes hangop van yoghurt op de zalm. 
  • Verdeel wat zoetzure rode ui partjes over de zalm.
  • Werk af met een partje limoen en de fijne takjes dille.