Ga terug
+ servings

Bisque van schaaldieren – krokante groenten – garnalen – krab

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 1 koolrabi
  • 1 liter bisque van schaaldieren Fieret's Vishandel
  • 100 gram verse room
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 4 gamba's of gepelde scampi's
  • 100 gram krabstukjes
  • 3 limoenen

Bereidingswijze
 

  • Schil en snijd de wortel, ui en koolrabi in zeer fijne blokjes van 5 mm.
  • Kook 20 gram suiker, 30 gram limoensap en 30 gram water op en marineer hierin de blokjes groenten (dit kun je 2 dagen op voorhand doen).
  • Warm de bisque op. Gaar de scampi’s of gamba’s in de jus.
  • Verdeel de zoetzure groenten, garnaal en krabstukjes  in een diep bordje of kom.
  • Schenk er de warme bisque in en werk af meteen lekkere scheut verse room.
Trefwoord hoofdgerecht, Pompoensoep, schaal- en schelpdieren, voorgerecht