Ga terug
–+ servings
Gepofte aardappel

Gepofte aardappelen met garnaal en hangop

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen

Wat heb je nodig?

1 kaasdoek of theedoek
1 Zeef
1 Bakje of kom
Oven

Ingrediënten
  

  • 10 stuks nieuwe aardappel
  • 500 gram garnalen gepeld 1.5 kg ongepeld
  • 200 gram yoghurt
  • 50 gram zeekraal
  • platte peterselie, bieslook, zeevenkel en lamsoor
  • zout, citroenrasp en olijfolie
  • 50 gram oude kaas

Bereidingswijze
 

  • Giet de yoghurt een dag eerder in een doek en plaats op een zeef met bakje eronder in de koelkast.
  • Was de nieuwe aardappels en plaats ze op een bakplaat.
  • Pof ze in de oven van 180 graden voor 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte
  • Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Snijd van de bovenkant 1/4 eraf.
  • Lepel de aardappel leeg, maar behoud de vorm.
  • Plet de aardappel die uitgehaald is en vermeng met olijfolie, peper, zout en wat citroenrasp. Stop deze vulling terug in de uitgeholde aardappels en houd ze warm in de oven.
  • Pel de garnalen en bewaar de koppen (bewaar ze in de diepvries, hiermee maken we een andere keer garnalensoep).
  • Bak de zeekraal en lamsoor in een pan met wat olie en vers gemalen peper, blus met weinig water.
  • Leg deze zilte kruiden bovenop de aardappels. Leg op iedere aardappel een dot hangop van yoghurt. Rasp er daarna de oude kaas overheen.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord bijgerecht, schaal- en schelpdieren