Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht klaar met de nieuwe aardappel. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Gepofte aardappel

Gepofte aardappelen met garnaal en hangop

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen

Wat heb je nodig?

1 kaasdoek of theedoek
1 Zeef
1 Bakje of kom
Oven

Ingrediënten
  

  • 10 stuks nieuwe aardappel
  • 500 gram garnalen gepeld 1.5 kg ongepeld
  • 200 gram yoghurt
  • 50 gram zeekraal
  • platte peterselie, bieslook, zeevenkel en lamsoor
  • zout, citroenrasp en olijfolie
  • 50 gram oude kaas

Bereidingswijze
 

  • Giet de yoghurt een dag eerder in een doek en plaats op een zeef met bakje eronder in de koelkast.
  • Was de nieuwe aardappels en plaats ze op een bakplaat.
  • Pof ze in de oven van 180 graden voor 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte
  • Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Snijd van de bovenkant 1/4 eraf.
  • Lepel de aardappel leeg, maar behoud de vorm.
  • Plet de aardappel die uitgehaald is en vermeng met olijfolie, peper, zout en wat citroenrasp. Stop deze vulling terug in de uitgeholde aardappels en houd ze warm in de oven.
  • Pel de garnalen en bewaar de koppen (bewaar ze in de diepvries, hiermee maken we een andere keer garnalensoep).
  • Bak de zeekraal en lamsoor in een pan met wat olie en vers gemalen peper, blus met weinig water.
  • Leg deze zilte kruiden bovenop de aardappels. Leg op iedere aardappel een dot hangop van yoghurt. Rasp er daarna de oude kaas overheen.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord bijgerecht, schaal- en schelpdieren