Ga terug
+ servings

Absdaalse voorjaarssalade met raapsteeltjes

Ludo Haers
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, vegan, vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode bietjes
  • 4 radijsjes
  • 2 jonge ui
  • 2 bospeentjes
  • 150 gram jonge malse sla
  • 100 gram raapsteeltjes
  • 1 eetlepel Dyonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel natuurazijn
  • 2 dl olijfolie van onberispelijke kwaliteit
  • Vers gemalen peper
  • Zeezout
  • Glazen potje met deksel

Bereidingswijze
 

  • Maak eerst de dressing en doe de mosterd, citroensap, natuurazijn, olijfolie en wat gemalen peper in een glazen potje, deksel erop en goed schudden. Proeven en eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.
  • Zet de dressing even in de koelkast tot de salade klaar is.
  • Was de bietjes, bospeen en de radijsjes zorgvuldig
  • Schil de bietjes
  • Was de salade en de raapsteeltjes zorgvuldig en slinger droog
  • Snipper de uitjes superfijn
  • Schaaf dan de bietjes, bospeen en radijsjes op een scherpe mandoline in fijne plakjes
  • Hussel alle ingrediënten in een mooie grote schaal en besprenkel dan rijkelijk met de dressing
Trefwoord groenten