Ga terug
+ servings
Appelflappen

Appelflappen

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg appels Goudreinet, Elstar, Jonagold, Kanzi of Braeburn
  • 8 plakken bladerdeeg 12x12 cm
  • 1 ei
  • 25 gram bruine basterd suiker
  • 25 gram kristal suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram gewelde rozijnen

Bereidingswijze
 

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken van 2x2 cm.
  • Vermeng met de bruine basterdsuiker, gemalen kaneel en de gewelde rozijnen.
  • Leg de ontdooide bladerdeeg op een vel bakpapier op het aanrecht.
  • Schep op iedere plak, net uit het midden, wat appelmix.
  • Klop het ei los met een vork en wrijf de randen van het bladerdeeg in met het ei.
  • Vouw twee punten naar elkaar toe zodat je een driehoek krijgt.
  • Duw deze met een vork voorzichtig aan zodat de flap luchtdicht is.
  • Bestrijk met ei en bestrooi met kristalsuiker.
  • Schuif ze met bakpapier op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C goudbruin voor 16-20 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de flappen.

Serveertip!

  • Varieer met de toevoeging van noten, steranijs, gember, stukjes gewelde abrikoos of honing.
Trefwoord tussendoortje