Ga terug
+ servings
Aspergesoep

Aspergesoep

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg witte asperges A of AA
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 250 gram room
  • 4 eieren
  • 100 gram gekookte ham
  • peterselie
  • 3 sneden oud brood
  • 50 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • Leg de asperges plat op een snijplank.
  • Schil de asperges met een dunschiller van kop naar uiteinde.
  • Snijd de laatste 3 cm van de asperge af en bewaar deze.
  • Breng de groentebouillon aan de kook en gaar hierin de asperges beetgaar (dit wil zeggen met nog wat structuur, dus niet helemaal gaar).
  • Haal de asperges uit de bouillon en laat uitdampen.
  • Snijd de bovenste 5 cm van de asperges af en snijd de rest in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de helft van de stukjes asperges samen met de bewaarde uiteindes toe aan de bouillon, kook volledig gaar.
  • Mix helemaal glad met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg nu de room toe en breng op smaak.
  • Als de soep te dun is kun je deze bijbinden met wat maïzena (eerst oplossen in koud water).
  • Kook de eieren gaar, schrik onder koud water en pel ze. Snijd in grove stukken.
  • Snijd croutons van oud brood en bak krokant in bruisende boter, peper, zout en knoflook.
  • Lek uit op keukenpapier.
  • Hak de peterselie.
  • Warm de soep terug op, giet in een kom, verdeel er de aspergepunten en stukjes in, werk af met blokjes ham, stukken gekookt ei, peterselie en de croutons.

Serveertip!

  • Varieer met gerookte zalm, garnalen, gerookte ham of blokjes aardappel. Ook een frisse witte wijn gaat perfect samen met dit seizoensgerecht.
Trefwoord asperge, eieren, zuivel