Ga terug
+ servings
Gekonfijte aardappel

Gekonfijte aardappel

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 grote aardappels vastkokend (nicola, charlotte,….)
  • 250 gram zonnebloem olie
  • look, tijm en rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • Schil de aardappels en steek ze uit in de gewenste vorm (cirkel, vierkant, ovaal)
  • Dep ze droog, kruid en bak aan in olie.
  • verwarm de rest van de olie tot 120C met de tijm, look en rozemarijn en giet over de aardappels
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 120C en konfijt ze in de olie tot ze 3/4 gaar zijn. Prik om de 10 minuten met een satéprikker. Laat ze afkoelen in het vet.

Serveertip!

  • Lekker in een salade of als bijgerecht.
Trefwoord aardappel