Leg de lamskoteletjes in een schaal. Pel en pureer de knoflook. Houdt een derde apart en voeg de rest toe aan de koteletjes.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en tijm, hak ze fijn en voeg deze toe. Halveer de citroen en knijp 1 helft uit bij de koteletjes. Leg de andere helft apart.
Voeg een scheut olijfolie toe. Kruid met peper (zout op het laatst bij het serveren). Laat dit minstens 30 minuten marineren en liefst niet in de koelkast
Was de peterselie en pluk de topjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de bieslook fijn.
Meng de zachte boter met de bieslook, peterselie, de rest van de knoflook en sap van de andere helft van de citroen. Rasp er ook wat citroenschil in. Breng op smaak met peper en eventueel de piment d, Espelettes
Zorg ondertussen dat de Shichirin of je BBQ op temperatuur is (geen vlammen meer alleen pure hitte)
Grill de koteletjes ongeveer anderhalve minuut per kant voor mooi rosé en serveer ze met een toefje kruidenboter