Ga terug
–+ servings
baked potatoes with butter on a wooden board

Gepofte aardappel met kruidenboter

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, vegan, vegetarisch, Voorgerecht
Keuken Streekproducten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gepofte aardappel

  • 4 stuks aardappel

Kruidenboter

  • 100 gram boter (of plantaardige boter)
  • 5 gram platte peterselie fijngesneden
  • 2 gram kervel fijngesneden
  • 2 gram dragon fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngemalen
  • zout en peper naar smaak
  • eetbare bloemen zoals korenbloem, goudsbloem, malva (optioneel)

Bereidingswijze
 

  • Was alle verse kruiden en dep ze droog ze, snijd ze fijn. Meng met de zachte boter in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Goed mengen en maak minstens een dag op voorhand om de smaken goed in te laten trekken. Een grote portie maken en dan in delen invriezen is ook heel goed mogelijk.
  • Was de aardappels en plaats ze op een bakplaat.
  • Pof de aardappels in de oven van 180C voor 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte.
  • Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen.
  • Snijd kruislings in, duw met je vingers naar binnen zodat de aardappel opengaat.
  • Schep hierin een lekkere portie kruidenboter. Eet smakelijk!
Trefwoord aardappel, zuivel