Ga terug
Recept kersensorbet koop eet en beleef lokaal

Kersensorbet

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram ontpitte kersen (vers of uit de diepvries)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 240 ml water
  • Sap van 1 citroen
  • Optioneel: een scheutje kirsch likeur (naar smaak)

Bereidingswijze
 

  • Plaats de ontpitte kersen samen met de suiker, het water en het citroensap in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur lager en laat je het sudderen gedurende 5-10 minuten. Roer af en toe totdat de kersen zacht zijn geworden en de suiker volledig is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.
  • Zodra het mengsel is afgekoeld, giet je het in een blender of keukenmachine en pureer je het tot een gladde massa.
  • Optioneel: voeg een scheutje kirsch likeur toe aan de puree en meng het goed door.
  • Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant om er sorbet van te maken. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een bak gieten en gedurende 1-2 uur in de vriezer plaatsen. Roer het mengsel elke 30 minuten goed door met een vork om kristalvorming te voorkomen, totdat het de consistentie van sorbet heeft bereikt.
  • Als de sorbet klaar is, kun je het direct serveren of in een luchtdichte container bewaren in de vriezer tot gebruik.
  • Geniet van je zelfgemaakte kersensorbet!
Trefwoord nagerecht