Ga terug
–+ servings

Spaanse tortilla

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappel
  • 1 ui in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 5 eieren
  • 75 gram gemalen kaas
  • peper, zout en gerookte paprika poeder

Bereidingswijze
 

  • Schil de aardappels, was ze en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
  • Zet deze onder met water en kook op, en giet daarna af.
  • Bak ondertussen de gesneden ui, blokjes paprika, knoflook in de pan voeg aardappel en lente-ui toe.
  • Vermeng de voorgekookte schijfjes aardappel met de gebakken groenten en ei/kaasmengsel.
  • Schep in een ingeoliede ovenschaal en bak af in voorverwarmde oven van 160C. voor een 10-15 minuten afhankelijk van de hoogte van de schaal.
  • Laat afkoelen en snijd.

Serveertip!

  • Serveer met een kleine salade en een knoflook mayonaise (aioli)
Trefwoord aardappel, eieren, ui