Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartelette van grijze garnalen, bloedworst, champignon en groene appel
Recept van Syrco Bakker
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
600
gram
ongepelde grijze jumbo garnalen
bloedworst creme
oude kaas
4
tartelette
champignon duxelle
puree van champignon
1
gesneden
bruine kastanje champignon
12
groen
appel rondjes
12
zoetzure
rode ui
appel gel
bloemen
Bloedworst cr
ème
320
gram
bloedworst
50
gram
bouillon
Appel marinade
100
gram
appelsap
2
gram
citroenzuur
Appel gel
40
gram
appelsap
1
gram
citroenzuur
1
gram
agar agar
Zoetzure ui
500
gram
blanke azijn
85
gram
suiker
125
gram
cabernet sauvignon azijn
500
gram
rode ui
gepeld en in stukken gesneden
Bereidingswijze
Pel de garnalen, z
et ze koud en bewaar de koppen voor een jus.
Bloedworst cr
ème
Verwijder het vel van de bloedworst.
Draai glad in een mixer samen met de bouillon.
Geen peper en zout toevoegen
Appel marinade
Mix met de staafmixer.
Snijd met een mandoline en steek rondjes uit, bewaar vervolgens in de marinade.
Appel gel
Mix alles samen met de staafmixer.
Kook op met agar.
Giet in een bakje en laat dit afkoelen.
Mix alles glad met een mixer en vul af in een spuitzak.
Zoetzure ui
Breng alle ingrediënten zoals aangegeven aan de kook en giet over de gesneden rode ui heen.
Trefwoord
schaal- en schelpdieren, varkensvlees