Ga terug
+ servings
Tartelette

Tartelette van grijze garnalen, bloedworst, champignon en groene appel

Recept van Syrco Bakker
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram ongepelde grijze jumbo garnalen
  • bloedworst creme
  • oude kaas
  • 4 tartelette
  • champignon duxelle puree van champignon
  • 1 gesneden bruine kastanje champignon
  • 12 groen appel rondjes
  • 12 zoetzure rode ui
  • appel gel
  • bloemen

Bloedworst crème

  • 320 gram bloedworst
  • 50 gram bouillon

Appel marinade

  • 100 gram appelsap
  • 2 gram citroenzuur

Appel gel

  • 40 gram appelsap
  • 1 gram citroenzuur
  • 1 gram agar agar

Zoetzure ui

  • 500 gram blanke azijn
  • 85 gram suiker
  • 125 gram cabernet sauvignon azijn
  • 500 gram rode ui gepeld en in stukken gesneden

Bereidingswijze
 

Pel de garnalen, zet ze koud en bewaar de koppen voor een jus.

    Bloedworst crème

    • Verwijder het vel van de bloedworst.
    • Draai glad in een mixer samen met de bouillon.
    • Geen peper en zout toevoegen

    Appel marinade

    • Mix met de staafmixer.
    • Snijd met een mandoline en steek rondjes uit, bewaar vervolgens in de marinade.

    Appel gel

    • Mix alles samen met de staafmixer.
    • Kook op met agar.
    • Giet in een bakje en laat dit afkoelen.
    • Mix alles glad met een mixer en vul af in een spuitzak.

    Zoetzure ui

    • Breng alle ingrediënten zoals aangegeven aan de kook en giet over de gesneden rode ui heen.
    Trefwoord schaal- en schelpdieren, varkensvlees