Ga terug
+ servings
Yoghurtcake

Yoghurtcake met aardbeien en honing

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram aardbeien
  • 4 eetlepels honing
  • 200 gram bloem van de molen
  • 2 eieren
  • 150 ml yoghurt volle yoghurt
  • 100 gram zachte boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • snufje zout

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.
  • Meng de aardbeien met 2 eetlepels honing en rasp er de citroenschil in.
  • Klop de boter en rest van de honing in een grote kom tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel en klop goed door
  • Voeg de yoghurt toe en meng. Zeef er de droge poeders (bloem, zout en bakpoeder) in en spatel onder elkaar door.
  • Roer er de gemarineerde aardbeien voorzichtig door het beslag, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten,
  • Check met een in het midden van de cake.
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm en haal de cake daarna uit de vorm.
  • Meng het citroensap met de poedersuiker en giet dit over de cake
  • Laat uitharden en snijd plakken, serveer met verse aardbeien en een lepel hangop van yoghurt.
Trefwoord bloem, eieren, honing, zuivel